Αθλητικά

19/01/2015 - 21:38

Παιχνίδι "θρίλερ" στη Κρήτη... Εργοτέλης - Καλλονή 3-3

style="text-align: justify;">Το καλύτερο για το τέλος «κράτησε» η 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Σε ένα παιχνίδι ροντέο στο Παγκρήτιο, Εργοτέλης και Καλλονή ήρθαν ισόπαλοι 3-3 και για διαφορετικούς λόγους μπορούν να νιώθουν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. 
 
Ο Λεοζίνιο άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό από την «άσπρη βούλα», ξεγελώντας τον Ιωαννίδη που είδε ανατροπή. Ο Χουάνμα έμοιαζε να τελειώνει το ματς στο 39’, όταν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, όμως η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου (που έκανε ντεμπούτο) έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Γιορέντε (45’). Οι Κρητικοί πίεσαν και δικαιώθηκαν αφού ο Άγγελος Χαντί έφερε με δύο τέρματα σε διάστημα έξι λεπτών το ματς στα ίσα (67’ και 73’). Ο Εργοτέλης κυνήγησε τη νίκη, όμως προδόθηκε από την άμυνά του και ο Μίνγκας έμοιαζε πως θα χάριζε το τρίποντο στην ομάδα του στο 85’. Οι συγκινήσεις στο ματς… δεν είχαν τελειώσει, αφού οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 3-3 στο 90+2’. 
 
To ματς:
 
Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα της Καλλονής. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και έκαναν από τα πρώτα λεπτά αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Σαράνοφ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν γρήγορα τον σκοπό τους, με τον Λεοζίνιο να ξεγελά τον διαιτητή κερδίζοντας πέναλτι σε φάση που έχασε την ισορροπία του. Ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε από την «άσπρη βούλα» και άνοιξε το σκορ. 
 
Το παιχνίδι στο Παγκρήτιο είχε πολύ καλό ρυθμό, αφού ο Εργοτέλης ήθελε να «τρέξει» για την ισοφάριση, ενώ η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου βολευόταν με τις αντεπιθέσεις. Την ώρα λοιπόν, που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Χογκ, η Καλλονή ξαναχτύπησε. Αυτή την φορά ο Χουάνμα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με κοντινή κεφαλιά στο 39’ έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του. Τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα, αν ο Γιορέντε δεν άφηνε την ομάδα του με δέκα παίκτες (δεύτερη κίτρινη) στη λήξη του ημιχρόνου. 
 
Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Οι Κρητικοί είχαν την μπάλα στα πόδια τους, όμως άφησαν αρκετό χρόνο να πάει χαμένος, αφού δεν μπορούσαν να βρουν χώρους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Καλλονής. Τελικά η λύση ήρθε στο 67ο λεπτό, όταν ο Χαντί νίκησε με σουτ τον Χογκ, βάζοντας φωτιά στο ματς. 
 
Ο Εργοτέλης «ξύπνησε» και αύξησε την πίεσή του. Το αποτέλεσμα ήρθε άμεσα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει την ηρεμία τους. Ο Χαντί και πάλι ήταν ο σκόρερ (73’) και πλέον η ομάδα του κυνηγούσε ξανά τη νίκη. Τα πράγματα χλόμιασαν στο 85’, όταν ο Μίγνκας έπειτα από αντεπίθεση έβαλε ξανά την Καλλονή μπροστά (3-2) και το ματς έδειχνε τελειωμένο. Τελικά οι γηπεδούχοι έδειξαν ψυχικά αποθέματα και στο 90+2’ κατάφεραν με εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό. 
 
Οι συνθέσεις:
 
 
Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Καζναφέρης, Γκέντσογλου, Λουβιόν, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Μποέ, Γιουσούφ, Χαντί, Ρέντζας, Χαλκιαδάκης 
 
Στον πάγκο: Καβουσάκης, Πίτσος, Παμλίδης, Μπαμ Μπαμ, Φιντέλεφ, Κούτρης, Στογιάνοβιτς 
 
Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Μανούσος, Χουάνμα, Καμαρά 
 
Στον πάγκο: Δαύκου, Αγρίτης, Άλβες, Μίνγκας, Ναβάρο, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος 
 
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης 
 
Γήπεδο: Παγκρήτιο 
 
 
sport-fm.gr
 
 
 

 

Μοιράσου το άρθρο!