Αθλητικά

05/02/2015 - 22:05

Πανθρακικός - Καλλονή 3-2

Nίκη ανάσα για τον Πανθρακικό που επικράτησε με 3-2 απέναντι στην Καλλονή και αναρριχήθηκε στην 12η θέση της βαθμολογίας με 24 πόντους και έβαλε πίσω του Λεβαδειακό και Πλατανιά.
 
Ο Πανθρακικός σημείωσε την 5η νίκη του στο πρωτάθλημα και αυτή εντός έδρας, σημειώνοντας για πρώτη φορά, περισσότερο από ένα γκολ σε αναμέτρηση μέσα στο γήπεδο του, για την φετινή περίοδο. Οι Θρακιώτες σε ένα ματς που καθυστέρησε η έναρξη του, λόγω προβλημάτων στον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου για ένα 15λεπτο, ευτύχησαν να σκοράρουν σε καίρια σημεία του αγώνα και να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο. Οι Εμπόου (15’), Ιγκορ με πέναλτι (44’) και το αυτογκόλ του Τσαμπούρη (50’) έκριναν το ματς. Η Καλλονή με πολλά λάθη στην άμυνα της, είχε ισοφαρίσει με τον Μανούσο (20ο) και μείωσε στο 74ο από την άσπρη βούλα. 
 
Το ματς 
 
Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά, ενώ αμφότερες κέρδιζαν αρκετά «στημένα». Στο δεύτερο κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι κι ενώ νωρίτερα ο Ιγκορ, είχε καθυστερήσει δίνοντας την ευκαιρία στον Τσαμπούρη, να τον κόψει την τελευταία στιγμή, ήρθε το 1-0 από την εκτέλεση του Ντιγκινί, την κακή απομάκρυνση με την γροθιά του Χογκ και το κοντινό πλασέ του Εμπόου για να μπει μπροστά στο σκορ η γηπεδούχος ομάδας στο 15’. 
 
Από ένα γέμισμα και μια κεφαλιά του Αντέτζο, ο Μανούσος άρπαξε την ευκαιρία, να νικήσει από θέση πλάγια αριστερά τον Αθανασιάδη και να ισοφαρίσει σε 1-1 στην καλύτερη στιγμή που είχε η Καλλονή στο πρώτο μέρος. Η γηπεδούχος ομάδα, προσπάθησε κυρίως από δεξιά να διασπάσει την άμυνα της Καλλονής και στο τέλος του πρώτου μέρους ο Ιγκορ, έβαλε το καθοριστικό γκολ, για την έκβαση της αναμέτρησης, με το πέναλτι που κέρδισε από τον Πιπίνη και αξιοποίησε ο ίδιος στο 44’, παρά την προσπάθεια του Χογκ που έπεσε στην σωστή γωνία. 
 
Στην εκκίνηση της επανάληψης, ο Πανθρακικός φάνηκε να «κλειδώνει» το ματς, από ένα αναπάντεχο λάθος του Τσαμπούρη που μετά από σέντρα του Μπαϊκαρά, θέλησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Χογκ αλλά έστειλε την μπάλα στη γωνία του τερματοφύλακα του, για να γίνει το 3-1. Ο Βλάχος έριξε στο παιχνίδι τους Πετρόπουλο και Ναβάρο και ανέβασε την πίεση στα καρέ των γηπεδούχων. Ο Πετρόπουλος είχε δύο καλές στιγμές για να μειώσει, αλλά το 3-2 ήρθε στο 74’ όταν σε σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και κεφαλιά του Κεϊτά, ο Ηλιάδης έκοψε με το χέρι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο Μανούσος έστειλε τον Αθανασιάδη στην άλλη γωνία για να κάνει το 3-2. 
 
Η Καλλονή πίεσε, θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση με παίκτη περισσότερο και η καθοριστική φάση έγινε στο 86ο λεπτό, όταν ο Πετρόπουλος σούταρε, ο Μελίσσης έκοψε με ωραία παρέμβαση το σουτ και στην επαναφορά ο Γιορέντε, φαίνεται να προλαβαίνει τον Μπαϊκαρά, που τον ανατρέπει, αλλά ο Κύζας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι για να τελειώσει έτσι το ματς με την επικράτηση του Πανθρακικού με 3-2, στην 3η απανωτή εντός έδρας νίκη του. 
 
Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Ηλιάδης, Μελίσσης, Ρομέου (64' Σέτι), Μπαϊκαρα, Εμπόου, Ίγκορ (69' Βιγιαφάνε), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Χασομέρης (89' Μπάλδα), Ποτουρίδης 
 
Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο,Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (60' Ναβάρο), Λεοζίνιο (69' Μαρσέλο Άλβες), Μανούσος, Μίνγκας, Πιπίνης (55' Πετρόπουλος) 
 
Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης/sport-fm.gr
 
 

 

Μοιράσου το άρθρο!