Αθλητικά

12/08/2014 - 16:04

Παραλαβή Γηπέδου Μυτιλήνης - Δηλώσεις Ν.Γιακαλή - Κ.Αστυρακάκη

yle="text-align: justify;">Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 στο γήπεδο Μυτιλήνης και παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Νάσου Γιακαλή και του Δημάρχου κ. Βουνάτσου και του Αντιδημάρχου κ. Βατού παρέλαβε με την διαδικασία της «Πρόχειρης» και «Προσωρινής» Διοικητικής παραλαβής το ανακαινισμένο γήπεδο Μυτιλήνης Ταρλά προκειμένου να γίνει εφικτή η διεξαγωγή του διεθνούς φιλικού αγώνα  της ομάδας ΑΕΛΚ με την Ιταλική ομάδα Ουντινέζε. Θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον οριστική παραλαβή του έργου αφού όπως επισημαίνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου  δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου σύμφωνα με την μελέτη σε ένα δύο μικρολεπτομέρειες υπαιτιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ενημερώνουμε επίσης ότι το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου τρέχει συγχρόνως όλα τα ζητήματα απαραίτητων αδειοδοτήσεων  καθώς και παροχών Ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος, ΟΤΕ κτλ. Επίσης έχει προχωρήσει σε εργασίες που δεν προβλεπόταν από την μελέτη προκειμένου το γήπεδο να καταστεί λειτουργικό. Συγκεκριμένα έχουν βαφεί τοιχία και κάγκελα, έχουν επισκευαστεί  οι τουαλέτες δίπλα στο κυλικείο, καθώς και τα αποδυτήρια που βρίσκονται στο Νότιο τμήμα στην προέκταση των κερκίδων προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τον Στίβο. Χθες εξάλλου Δευτέρα 11 Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου σε έκτακτη σύγκλισή  του αποφάσισε ένα απαλλάξει την ομάδα της ΑΕΛΚ από την καταβολή του 15% επί των εισπράξεών της από τον φιλικό αγώνα της Τετάρτης και μόνο, προκειμένου να βοηθηθεί κατ ελάχιστο αφού η ομάδα έχει προσφέρει για την αποπεράτωση του γηπέδου αλλά και επειδή είναι η πρώτη πανηγυρική επαναχρησιμοποίηση του ανακαινισμένου πλέον γηπέδου «Ταρλάς».

Κλείνοντας, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου  Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου πιστεύουμε στο δίκαιο της απόφασής μας να χρησιμοποιείται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Ταρλάς και από τις δυο ομάδες, της ΑΕΛΚ που αγωνίζεται στη SUPER LEAGUE και του Αιολικού που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική προκειμένου να διεξάγουν τους επίσημους αγώνες τους παρά τις αντιδράσεις και αντεγκλήσεις που υπήρξαν μετά την απόφαση. Γνωρίζοντας 1ον πως ένα παιχνίδι την εβδομάδα δεν μπορεί να επιβαρύνει το γήπεδο κα 2ον σε περίπτωση που συμπέσουν επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες των δυο ομάδων προτεραιότητα έχει η ομάδα της SUPER LEAGUE δηλαδή η ΑΕΛΚ ενώ ο Αιολικός σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιεί ως έδρα τη δεύτερη δηλωμένη.

Η ενότητα μεταξύ των ομάδων που απαρτίζουν το λεσβιακό ποδόσφαιρο και οι καλές σχέσεις μεταξύ τους αλλά και με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή που διαθέτει τους αγωνιστικούς χώρους, είναι προϋπόθεση για την προαγωγή του λεσβιακού αθλητισμού.  Αυτό που λέω μπορεί να είναι αυτονόητο αλλά δυστυχώς είναι  και ζητούμενο. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες μας στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται.

 

 Ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.   Παιδείας- Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Λέσβου  Κωνσταντίνος Αστυρακάκης


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, δήλωσε:

 

«Σήμερα με μεγάλη χαρά, παραδίδουμε έτοιμο προς χρήση, ένα πραγματικό στολίδι για τον λεσβιακό αθλητισμό. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου και τους ανθρώπους της κατασκευάστριας εταιρείας που εκτέλεσε τις εργασίες, για την αποφασιστικότητα που επέδειξαν αυτό το διάστημα που βρίσκονταν σε εξέλιξη το έργο της ανακαίνισης κόντρα σε πολλές αντιξοότητες, ώστε να φτάσουμε σήμερα στο να έχουμε ένα γήπεδο επιπέδου Α΄ Εθνικής για το νησί μας.

Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου για την αποφασιστική του συμβολή στην πορεία του έργου, καθώς και τον Δήμαρχο και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

Είναι αλήθεια πως θα μπορούσα να πω πολλά για την υπόθεση αυτή που κανονικά θα έπρεπε να ενώνει την λεσβιακή κοινωνία. Προς απογοήτευσή μου διαπίστωσα πως για το στοίχημα της ανακαίνισης του Ταρλά, ορισμένοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα στο έργο, εκφράζοντας δήθεν διαφορετικές απόψεις, που όμως οδηγούσαν στην καθυστέρηση ή ακόμη και στην ματαίωσή του. Ωστόσο η ουσία για εμάς, ήταν ότι το έργο έπρεπε να προχωρήσει και να τελειώσει.

Όπως γνωρίζουν όλοι από την πολύχρονη διαδρομή μου στην αυτοδιοίκηση, ουδέποτε υπολόγισα πολιτικά κόστη και άλλα συναφή, παρά μόνο το όφελος της κοινωνίας. Το γήπεδο της Μυτιλήνης ήταν μία πρόκληση που όφειλα ως Περιφερειάρχης να αναλάβω και να συμβάλλω στην προσδοκώμενη εδώ και χρόνια αναβάθμιση των αθλητικών μας υποδομών. Και σήμερα που τελειώσαμε επιτυχώς, αισθάνομαι δικαιωμένος και υπερήφανος.

Η ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης, είναι ένα έργο που θεωρώ πως θα αναγνωριστεί η αξία του αλλά και οι κόποι όλων όσοι συνεργαστήκαμε για την πραγματοποίησή του, τόσο στους επόμενους μήνες που η Λέσβος θα πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο της Ελλάδας, αλλά κυρίως στα επόμενα χρόνια. Διότι η «υπόθεση Ταρλάς» όπως αναπαράχθηκε χαρακτηριστικά όλο αυτό το διάστημα από τον τοπικό Τύπο, είναι μια περήφανη νίκη της προόδου και της αποφασιστικότητας να πάμε ένα ακόμα βήμα μπροστά από κάθε άποψη, έναντι της μιζέριας που δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να συντηρούν στον τόπο μας».

 

Μοιράσου το άρθρο!