Αθλητικά

26/11/2013 - 16:52

Παράξενα «παιχνίδια» με την έδρα διεξαγωγής του αγώνα Καλλόνη – ΟΦΗ για το Κύπελλο

trong>Τελικά  γιατί η Καλλονή επέλεξε το παιχνίδι Καλλονή – ΟΦΗ  να γίνει στο ΟΑΚΑ και όχι στο «Κ.Κεντέρης» στην Καλλονή;


Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο σύνδεσμος φιλάθλων ΑΕΛ Καλλονής «Βlue Sardines» αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους ο αγώνας ΑΕΛΚ-ΟΦΗ για το κύπελλο Ελλάδος, θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και όχι στο «Κ.Κεντέρης» της Καλλονής.

Η ανακοίνωση αυτή του συνδέσμου βασίζεται σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μέλη του, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Στράτο Σεφτελή. Εκείνος, του εξήγησε ότι ο αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί στην Λέσβο, καθώς αναμετρώνται δυο ομάδες της Superleague και οι προϋποθέσεις για τις ανάγκες του παιχνιδιού αυξάνονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου:

«Επικοινώνησε μαζί μας ο  κ. Σεφτελής και μας ενημέρωσε για τον λόγο που ο αγώνας κυπέλλου με τον ΟΦΗ θα γίνει στο ΟΑΚΑ.
Μετά την κλήρωση του κυπέλλου ο αντιπρόεδρος της ομάδας μας Κώστας Παπαδόπουλος έκανε την αίτηση για να γίνει ο αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο "Κ. Κεντερης» αλλά η ΕΠΟ δεν μας έδωσε άδεια για να γίνει το παιχνίδι διότι δεν πλήρη της προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αγώνα μεταξύ 2 ομάδων της "Super League"».

Ωστόσο εμείς ψάξαμε πιο περαιτέρω την υπόθεση, γνωρίζοντας στοιχειώδη πράγματα για τον θεσμό του Κυπέλλου.Πρώτα απ' όλα σιγουρευτήκαμε από το καταστατικό του κυπέλλου, ότι η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει την προέλευση των ομάδων -ποια κατηγορία αγωνίζονται- καθώς η Superleague, η Football League και το κύπελλο δεν σχετίζονται μεταξύ τους σαν διοργανώσεις.

Έτσι λοιπόν την ΕΠΟ δεν την ενδιαφέρει αν αγωνίζονται δυο ομάδες της Superleague ή αν αγωνίζεται μια ομάδα από την Football League και μια από την Superleague, καθώς με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε να αναγκάσει την ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, να αλλάξει έδρα για τις ανάγκες του αγώνα, και ο θεσμός να «τινάζονταν» στον αέρα.

Έτσι λοιπόν επειδή ο θεσμός του κυπέλλου «μπλέκει» πολλές ομάδες, τα κριτήρια είναι τα χαμηλότερα δυνατά για να καλύπτονται όλες οι ομάδες, άρα και το «Κ.Κεντέρης» στην Καλλονή όπως έγινε στον αγώνα με τον Πιερικό.Έτσι, δεν υπάρχει θέμα -σύμφωνα με το καταστατικό- για να «αναγνωρίζονται» οι ομάδες με την κατηγορία τους.

Ωστόσο, εμείς δεν μείναμε στην έρευνα μας μόνο στο καταστατικό, αλλά προχωρήσαμε και σε τηλεφώνημα στα γραφεία της ΕΠΟ, που είναι υπεύθυνα για τον ορισμό αγώνων και γηπέδων, για να σιγουρευτούμε απόλυτα και να μάθουμε το τι ακριβώς συνέβη.

Εκεί, με πολύ ευγένεια μας διαβεβαίωσαν λέγοντας μας «κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στον θεσμό, αλλά και ούτε η ομάδα της Καλλονής έκανε αίτημα για να γίνει ο αγώνας στην Καλλονή όπως συνέβη με τον Πιερικό».

Συνεχίζοντας, μας είπαν: «αν γινόταν αίτημα για το Κεντέρης δεν είχαμε πρόθεση να ζητήσουμε αλλαγή έδρας γιατί τα κριτήρια είναι τα χαμηλότερα δυνατά, και δεν το κάναμε ούτε με τον Πιερικό».Αντιθέτως μας είπε, «οι άνθρωποι από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ μας έφεραν απευθείας παραχωρητήριο από το ΟΑΚΑ ζητώντας μας απευθείας το συγκεκριμένο γήπεδο δίχως να μας πουν τίποτε άλλο».

Άρα λοιπόν οι ισχυρισμοί του υπεύθυνου τύπου της ΠΑΕ για αίτημα από τον αντιπρόεδρο της ομάδας για την Καλλονή το οποίο απορρίφθηκε, όπως και ο λόγος για τον οποίο απορρίφθηκε είναι αναληθή, με επίσημα «χείλη» και βάση καταστατικού.

πηγη: pamesport.gr

 

Πριν από λίγο αναρτήθηκε στο facebook και στη σελίδα  του συνδέσμου «Βlue Sardines» η απάντηση του κ.  Σεφτελή:
"Στον... Πουαρό της κακιάς ώρας, με στόχο μόνο και μόνο να βγάλει ψεύτες τους ανθρώπους της ομάδας που υποτίθεται ότι αγαπάει, απευθύνουμε την εξής απλή ερώτηση: Ο φωτισμός του γηπέδου καλύπτει στοιχειωδώς την ανάγκη για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα από τον OTETV; Ας αφήσουμε όλα τα αλλά. Αυτά για τον ανώνυμο... Πουαρό. Τώρα, απευθυνόμενοι στον φίλο της Καλλονής μας, τον ενημερώνουμε πως έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τον Κ. Παπαδόπουλο για να γίνει το ματς στην Καλλονή.  Δυστυχώς ο κακός φωτισμός του σταδίου, έκανε ανεδαφικό το αίτημα μας από την αρχή. Και δεν είναι μόνο ο φωτισμός. Υπάρχουν μια σειρά ελλείψεων που εχουν να κάνουν με την χωρητικότητα, τα αποδυτήρια, την απουσία αίθουσας Τύπου (με τον Πιερικό η επίσημη συνέντευξη Τύπου έγινε στον...διάδρομο), την ασφάλεια, την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου κλπ, που δεν άφησαν το αίτημα μας να προχωρήσει. Πρώτος ο πρόεδρος μας ήθελε να γίνει το ματς στην Καλλονή. Κάτι λογικό, αφού δεν έχασε τα λογικά του για να θέλει να πληρώσει πάνω από 10.000 ευρώ, όσα στοιχίζει η μετακίνηση της ομάδας στο ΟΑΚΑ και στην Αθηνά. Θερμή παράκληση λοιπόν: Παιδιά σταθείτε διπλά στην ομάδα που δοκιμάζεται.."
 

 


 

Μοιράσου το άρθρο!