Αθλητικά

04/01/2015 - 19:16

Ποδαρικό με λευκή ισοπαλία για την Καλλονή στο Περιστέρι

yle="text-align: justify;">Ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0) αναδείχθηκαν Ατρόμητος και Καλλονή την Κυριακή (4/1) στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αν πάντως έχει κάποια ομάδα δικαίωμα να χαμογελάει με το τελικό αποτέλεσμα αυτή είναι του Γιάννη Ματζουράκη, το πλάνο του οποίου απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο στο χορτάρι οι παίκτες του. Το συγκρότημα της Μυτιλήνης εγκλώβισε τους γηπεδούχους με άριστη αμυντική τακτική και θα επιστρέψει στο νησί με έναν πολύτιμο βαθμό.
Αντίθετα, η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο απώλεσε για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν εντός έδρας βαθμούς, γεγονός που δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν στο Περιστέρι, που εξακολουθεί να μένει εκτός 5άδας.
Ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι είχαν αμφότερες οι ομάδες, περισσότερες ο Ατρόμητος, αλλά τελικά η αμυντική προσήλωση των φιλοξενούμενων έβαλε φρένο στις επιθετικός προσπάθειες των γηπεδούχων, με τη φανέλα των οποίων έκανε ντεμπούτο ο Κώστας Κατσουράνης.
 
Τα δίχτυα στο α’ ημίχρονο μπορεί να μην κουνήθηκαν, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο οι δύο ομάδες, κυρίως ο Ατρόμητος, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πανηγυρίσουν κάποιο τέρμα. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά με τους γηπεδούχους να έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Για πρώτη φορά τα κατάφεραν στο 18’ όταν ο Παπάζογλου βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η προβολή του Αναστασιάδη έγινε την κατάλληλη στιγμή. Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Σα Πίντο ανέβασαν ταχύτητα και σπατάλησαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Αρχικά στο 21’ όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Πίτου Γκαρσί και Ούμπιντες ο Αργεντινός πλάσαρε μόλις άουτ από θέση τετ α τετ και τρία λεπτά αργότερα όταν ο Χογκ απόκρουσε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Ναπολεόνι μετά τη σέντρα του Κιβρακίδη.
Τότε ήρθε και η αντίδραση της Καλλονής, που μέχρι τότε είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στο 25’ όμως έκανε και με το παραπάνω αισθητή την παρουσία τους και άγγιξε το γκολ. Ο Κορμπούνοφ όμως είχε διπλή σπουδαία επέμβαση, τόσο σε σουτ του Μίνγκα, όσο και σε πλασέ του Καλτσά μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο Ατρόμητος διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά πλέον το ματς είχε ισορροπήσει εκ νέου με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μετόπισθεν. Λίγο έλειψε ωστόσο να πλήρωσαν την υπεροπλία των γηπεδούχων στο ύψος, αλλά οι κεφαλιές των Φυτανίδη και Λαζαρίδη μετά από στημένες φάσεις του Πίτου Γκαρσία έφυγαν λίγο άουτ στο 38’ και το 42’. Στο τέλος του 45λεπτου η ομάδα της Μυτιλήνης είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία, αλλά το πλασέ του Μίνγκα στο 44’ κατέληξε μόλις άουτ.
Η Καλλονή μπήκε δυνατά στα πρώτα πέντε λεπτά, κέρδισε 2-3 διαδοχικές στημένες φάσεις γύρω από την περιοχή του Γκορμπούνοφ χωρίς να τις εκμεταλλευτεί, αλλά η συνέχεια ανήκει στον Ατρόμητο. Οι παίκτες του Ατρόμητου μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο προς τη περιοχή του Χογκ και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν την καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα. Ο Χογκ στο 52’ είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Παπάζογλου μέσα από την περιοχή και στο 56’ σημειώθηκε μία φάση που σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Ο Ναπολεόνι σκόραρε μετά από απόκρουση του Χογκ σε σουτ του Κιβρακίδη, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η φάση είναι πολύ δύσκολη και οριακή, αλλά φαίνεται να δικαιώνεται ο βοηθός. Ο Ατρόμητος πάντως δεν πτοήθηκε και παράμεινε σε φάση επίθεσης προσπαθώντας να λύσει το γόρδιο δεσμό.
Μία ακόμα προσπάθεια του Παπάζογλου στο 65’ δεν βρήκε στόχο και στο 67’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Τσαμπούρη να διώχνει το πλασέ του Μπρίτο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Χογκ. Με τους Μυτιληνιούς να κόβουν κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων ο Σα Πίντο έριξε στη μάχη τόσο τον Κατσουράνη, που έκανε ντεμπούτο, όσο και τους Καραμάνο, Τάτο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ουσιαστικά έπαιξε τα… ρέστα του, αλλά ούτε αυτές οι αλλαγές ήταν αρκετές για να διασπαστεί η καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ατρόμητος δοκίμασε τα πάντα. Τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες, αλλά και από… αέρος με στημένες μπάλες. Ο προσήλωση των παικτών του Ματζουράκη όμως στα αμυντικά τους καθήκοντα ήταν πραγματικά εξαιρετική και με περίσσιο πάθος οι νησιώτες απομάκρυναν κάθε κίνδυνο κρατώντας το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
 
Διαιτητής ήταν ο Λιαχούδης του Συνδέσμου Μακεδονίας. Βοηθοί του οι Ευθυμιάδης, Ποντίκης των Συνδέσμων Πιερίας και Πρέβεζας, αντίστοιχα.
Κίτρινες: 66’ Πίτου Γκαρσία, 68’ Δημούτσος, 72’ Κιβρακίδης - 54’ Χωριανόπουλος, 63’ Χουάνμα, 88’ Χογκ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κούρος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (83’ Τάτος), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Δημούτσος (71’ Κατσουράνης), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Παπάζογλου (71’ Καραμάνος).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Καλτσάς, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Χωριανόπουλος (76’ Μανούσος), Κεϊτά, Μίνγκας (87’ Καμαρά), Μπαρέρα, Χουάνμα (93’ Γιώργου).

 

a-sports.gr / sport-fm.gr

a-sports.gr

Μοιράσου το άρθρο!