Αθλητικά

29/05/2021 - 21:23

Πολιτική και ποδόσφαιρο.... Αιολικός και Ραγκούσης!

Μετά την κόντρα Αιολικού με τον Αίαντα Σαλαμίνας στο παιχνίδι μπήκαν και  πολιτικά πρόσωπα... Η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής....

 

Δήλωση του Γ. Ραγκούση, για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αίαντα Σαλαμίνας

Ο Αίαντας Σαλαμίνας, ένα ποδοσφαιρικό σωματείο που μετράει 90 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διέγραψε φέτος μία λαμπρή πορεία στο πρωτάθλημα του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας για το 2020/21.

Λίγο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, το οποίο διεξάχθηκε υπό πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αίαντας βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, σκορπίζοντας ενθουσιασμό και περηφάνια στους φιλάθλους και στους φίλους του εντός κι εκτός του νησιού της Σαλαμίνας.

Μία τέτοια πορεία από ένα ερασιτεχνικό σωματείο ποδοσφαίρου, οι αθλητές και οι παράγοντες του οποίου δοκιμάστηκαν σκληρά κατά τη διάρκεια του πανδημικού εγκλεισμού και της απαγόρευσης των αθλητικών δραστηριοτήτων, είναι λυπηρό να αντιμετωπίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις ως φιλοξενούμενη ομάδα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Όσα συνέβησαν κι έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί επισήμως στον αγώνα της 23ης Μαΐου 2021 μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορούν να προκαλούν στο φίλαθλο κόσμο.

Η πολιτεία, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τα υπεύθυνα όργανα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) οφείλουν να προστατεύσουν πρώτα και κύρια τους αθλητές ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες της ομάδας και φυσικά τη διαιτησία, ώστε ο Αίαντας και η κάθε ομάδα να πάρει αυτό που της αξίζει. Κάθε εκτροπή από τα παραπάνω αποτελεί πληγή για τον αθλητισμό και για την κοινωνία ολόκληρη, «διαπαιδαγωγώντας» τα νέα παιδιά στη βία και στην παραβατικότητα.

Σε κάθε περίπτωση καταδικάζω απερίφραστα τα έκτροπα που συνέβησαν στη Μυτιλήνη – και αδικούν κατάφωρα τους πολίτες της – και καλώ τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν πάραυτα τα καταγγελλόμενα και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τους αναλογούν.

Συγχαίρω την οικογένεια του Αίαντα Σαλαμίνας τόσο για την αθλητική της επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα όσο και για το ήθος και το ύφος που επιδεικνύουν ως ομάδα, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα στη νέα γενιά.

 

Είμαστε μαζί σας, «Καλή επιτυχία» στους επόμενους στόχους σας.

 

Γιάννης Ραγκούσης
Βουλευτής Β’ Πειραιά
K.E. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Ανακοίνωση Αιολικού  - Απάντηση Στον Βουλευτή Β' Πειραιά Γ. Ραγκούση

Παρότι είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε περισσότερο με τον αγώνα κόντρα στον Αίαντα Σαλαμίνας, κρίνοντας πως έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες απαντήσεις, αφενός από τους ποδοσφαιριστές μας με τα δύο γκολ μέσα στο γήπεδο, αφετέρου από τη διοίκηση του ΑΕΠΣ Αιολικός με ισάριθμες ανακοινώσεις, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε. 

Αιτία αποτελεί η δήλωση του Βουλευτή Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος υιοθετεί άκριτα τα όσα ανακριβή παπαγαλίζουν εδώ και μέρες οι άνθρωποι του Αίαντα Σαλαμίνας περί δήθεν επεισοδίων μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα. Συνηθισμένη πολιτική πρακτική για ψηφοθηρικούς λόγους. 

Ακόμα και η συστηματική διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, όμως, έχει όρια. Όπως και η υπομονή μας. 

Χρειάζεται δε περίσσιο θράσος, ο άνθρωπος που καταδίκασε τη Λέσβο σε μια δεκαετία μαρασμού με τη -δικής του επινόησης- δημιουργία του ενιαίου δήμου - τέρατος, να προβαίνει σήμερα σε κενές περιεχομένου νουθεσίες για φανταστικά "γεγονότα" που δεν είδε κανείς, δεν καταγράφηκαν ποτέ και δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Ντρέπεται και η ντροπή! 

ΑΕΠΣ Αιολικός 

Μοιράσου το άρθρο!