Αθλητικά

30/04/2023 - 17:59

Προσκυνώ τη χάρη σου Αιολικέ μου! Β' Εθνική Ερχόμαστε!

Αιολικός - Πανιώνιος 2-1 / Συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη , τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και τον Χ. Αθανασίου

Ο Αιολικός είναι πρωταθλητής! Καθαρός πρωταθλητής!

Πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής! 

Νίκησε και στην τελευταία αγωνιστική τον Πανιώνιο και τώρα θα διεκδικήσει στα μπαράζ μια από τις 4 θέσεις που οδηγούν στη Β' Εθνική.  Ο Αιολικός σήμερα έγραψε ιστορία! Σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων ο Αιολικός μετέτρεψε την ημέρα σε Κυριακή Αιολικοφόρων! 

"Προσκυνώ τη χάρη σου Αιολικέ μου!" ήταν το μήνυμα της σημερινής ημέρας  (για να παραφράσουμε τον γνωστό τίτλο  του τραγουδιού "προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου"). 

Όλοι σήμερα ήταν εκεί! Οι "άπιστοι" επέστρεψαν... Όλα όλα αυτά δεν έχουν και τόση σημασία. Σήμερα ο Αιολικός έγραψε ιστορία! 

Ο Αιολικός μετά από σχεδόν 40 χρόνια είναι ένα βήμα πριν από τη μεγάλη επιστροφή στη Β Εθνική! 

 

Τα γκολ του  αγώνα: 

32' Ο Κώστας Αποστολόπουλος βγαίνει τετ α τετ μετά από ασίστ του Βαγγέλη Πλατέλλα, πλασάροντας σωστά για το 1-0!

39' Κανελόπουλος (αυτ)

61' Ο Κώστας Αποστολόπουλος τρυπώνει στην άμυνα του Πανιωνίου, παίρνει το... ριμπάουντ από το τρομερό σουτ του Ντινιωτάκη και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: (Παπασπύρου) Μουζάκης, Ποτουρίδης, Γκατσιερ, Αρναούτογλου, Κανελλόπουλος, Νάστος, Στεφανοβιτς, Πλατέλλας (Άνθης 90′), Αποστολόπουλος(Αντωνίου 80′), Ντινιωτάκης (Δερμιτζάκης 90′), Μακρής(Μουκίδης 71′).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Παπαπαναγής) Παχατούρας, Διονέλλης, Καλύβας, Μίχος (Γροντής 46′), Μπρέγκου, Γκίνο, Πριόνας, Λίμα, Κουφουδάκης (Τσίπρας 76′), Τσιμπόκας, Καρδάμης.

 

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Γ’ Εθνική Κατηγορία
4ος όμιλος – 26η αγων.

Αιολικός – Πανιώνιος 2-1 
Πανηλειακός – ΑΕ Ερμιονίδας 2-1 
Φοίνικας Ν.Επιδαύρου – Πανγυθεατικός 3-0 
ΑΟ Πυλίου – Ιάλυσος 1-1 
ΑΠΣ Πάτραι – Παναργειακός 0-2 (
ΑΟ Διαβολιτσίου – Αίας Γαστούνης 0-2 (
ΑΣ Ρόδος – ΑΕ Μυκόνου 3-0 α.α.

Τελική βαιμολογία:

δφ

 

 

Από το μεσημέρι που άνοιξαν οι πόρτες του γηπέδου η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική! 

Όπως αναφέρει η σελίδα του Αιολικού :

Φιλαθλοι της ομάδας μας με μηχανοκίνητη πορεία συνόδευσαν την αποστολή του Αιολικού από την Παγανή, στην Επάνω Σκάλα, μετά στην Προκυμαία μέχρι την άφιξη του πούλμαν στον "Ταρλά" για τον αγώνα με τον Πανιώνιο!

σ

β

α

 

Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη στην ομάδα του Αιολικού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γ Εθνικής. 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωσταντίνος Μουτζούρης  συγχαίρει την ομάδα του Αιολικού για την πανάξια κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής μετά από 41 χρόνια: "Διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα εγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία της ομάδας και σήμερα η ποδοσφαιρική Λέσβος και όχι μόνο τους ευγνωμονεί. Είμαστε βέβαιοι ότι σε λίγες εβδομάδες από σήμερα θα ξανά πανηγυρίσουμε όλοι μαζί και την ιστορική άνοδο στην Β Εθνική. Συγχαρητήρια σε όλους".

 

Από τον Δήμο Μυτιλήνης:

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και το Δημοτικό Συμβούλιο, συγχαίρουν θερμά την ιστορική ομάδα της Μυτιλήνης, τον Αιολικό, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο του.

Ευχόμαστε για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια, για να έρθει και η πολυπόθητη άνοδος.

 

Συγχαρητήρια στον Αιολικό από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής & υπ.Βουλευτής ΝΔ Ν.Λέσβου κ.Χαράλαμπο Αθανασίου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου μετά την επικράτηση του Αιολικού έναντι του Πανιωνίου δήλωσε:

Με μεγάλη υπερηφάνεια σήμερα παρακολουθήσαμε, σε έναν κατάμεστο Ταρλά, τον Αιολικό να παίζει για ακόμη μια φορά εκπληκτικό ποδόσφαιρο και να κατακτά την πρώτη θέση στον όμιλο του ως πρωταθλητής.

Η ομάδα του νησιού μας σήμερα έγραψε με χρυσά γράμματα άλλη μια σελίδα στην μακροσκελή ιστορία της και απέδειξε ότι η Λέσβος μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί ποδοσφαιρικά σε εθνικό επίπεδο.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη διοίκηση, του προπονητές, όσους συνέβαλαν για την άνοδο αυτή αλλά κυρίως στους ποδοσφαιριστές!

Με την ίδια φόρα αναμένουμε σε λίγες εβδομάδες ο Αιολικός να λάβει ένα εισιτήριο ανόδου και του χρόνου να βρίσκεται στην Superleague 2.

Μοιράσου το άρθρο!