Αθλητικά

13/11/2011 - 17:07

Πρώτη νίκη της Καλλονής : Θρασύβουλος - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 0-1

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της πέτυχε η ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ με σκορ 0-1 στην Football League και μάλιστα μακριά από την έδρα της καθώς ταξίδεψε στη Φυλή για να αντιμετωπίσει το Θρασύβουλο.

Μετά από μία ήττα στην πρεμιέρα και μια ισοπαλία στη έδρα της, τώρα, ήρθε και η νίκη για την ΚΑΛΛΟΝΗ με σκορ 0-1 μέσα στη Φυλή.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει για καμία από τις δύο ομάδες λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών που δυσχέραιναν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αλλά και του κακού αγωνιστικού χώρου.

Ωστόσο, η ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ μπορούσε να έχει προηγηθεί στο σκορ λίγο πριν την εκπνοή  του πρώτου ημιχρόνου όταν από όμορφη ομαδική ανάπτυξη ο Skaglia υποδέχθηκε την μπάλα στο δεξί άκρο της επίθεσης και κάνοντας πολύ όμορφη ατομική ενέργεια, πέρασε και τον προσωπικό του αντίπαλο, σέντραρε για τον Τριανταφύλλου ο οποίος έκανε το σουτ, και οι αμυντικοί του Θρασύβουλου έδιωξαν πάνω στη γραμμή κρατώντας  το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανέβασε στροφές και πήρε την κατοχή στο χώρο της μεσαίας γραμμής δημιουργώντας αξιόλογες φάσεις. Ο αρχηγός, Μιχάλης Κριπιντίρης,  στο 60ο λεπτό έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή, όμως η μπάλα αφού πρώτα κόντραρε πάνω σε σώματα αμυντικών, πήρε μια περίεργη τροχιά και ο τερματοφύλακας του Θρασύβουλου έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τριανταφύλλου δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή όμως το πλασέ που επιχείρησε δε βρήκε στόχο και η μπάλα πέρασε άουτ.

Σε αυτό το χρονικό σημείο (70΄) ο Ελληνοβραζιλιάνος τεχνικός της ομάδας μας, Λουτσιανο Ντε Σοουζα, έκανε διπλή αλλαγή περνώντας στις θέσεις των Τριανταφύλλου και Κριπιντίρη τους Μανουσάκη και Tarachοulski. Και όπως αποδείχθηκε ήταν ''χρυσές'' αλλαγές αφού στο 75ο λεπτό ο Μανουσάκης πήρε την μπάλα και τη μεταβίβασε με αποτελεσματικότητα  στα πόδια του Tarachoulski που βρισκόταν στην καρδιά της άμυνας του Θρασύβουλου και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το υπόλοιπο τέταρτο κύλησε χωρίς να μπορέσουν οι γηπεδούχοι του Θρασύβουλου να κάνουν κάτι αξιόλογο ωστε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και το παιχνίδι τελείωσε υπέρ της ομάδας της Λέσβου.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League και πλέον ανακτούν δυνάμεις περιμένοντας το επόμενο παιχνίδι στη Μυτιλήνη με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα  και στόχο τη νίκη που θα τους δώσει ρυθμό και δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Συνθέσεις:

Θρασύβουλος: Μητσέας, Βασιλείου, Σύρος, Ζουμπουλάκης, Σκόνδρας(82'Παναγιωτάκος), Ψιανός, Καλαμιώτης( 82'Παπαναστασίου), Βαγγελής, Κανελόπουλος, Κακάρας (60'Καρλόπουλος), Γκόλτζος.

Α.Ε.Λ.Καλλονής: Σουλογάνης, Τραορέ, Καρακώστας, Τζιωρτζόπουλος  (84'Βλαστέλλης), Θυμιόπουλος, Κριπιντήρης (70'Mανουσάκης), Μαρσέλο, Σκάγκλια, Λεοζίνιο, Μανούσος, Τριανταφύλλου (70'Tarachoulski).

©aelk

Μοιράσου το άρθρο!