Αθλητικά

08/06/2023 - 13:18

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 4th Tsamakia MT

4th Tsamakia MTB - Προετοιμασίες

Τετάρτη 7/6/2023

Τσαμάκια Μυτιλήνης


Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για τη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου την επόμενη Κυριακή 11/6/2023.
Την Τετάρτη το απόγευμα χαράχθηκε η διαδρομή του αγώνα, καθαρίστηκε και οριοθετήθηκε από μέλη και φίλους του Πο. Συ. Λέσβου, ενώ ταυτόχρονα σκουπίδια, πλαστικά και άλλες συσκευασίες συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν δίνοντας στο αστικό άλσος μια εικόνα που ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί.
Αρκετοί νέοι, αθλητές κι αγωνιζόμενοι συγκεντρώθηκαν με πρόσκληση του Πο. Συ. Λέσβου, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τη διαδρομή του αγώνα. Τα Τσαμάκια γέμισαν το απόγευμα της Τετάρτης ζωή, χαρά, νέους και χαμόγελα. Πολλά ήταν και τα μέλη του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια στις απαιτούμενες προετοιμασίες ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος.


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μυτιλήνης την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 ποδηλατικές δράσεις για παιδιά από 5 ετών καθώς και αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία «4th Tsamakia MTB». Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης.
Οι ποδηλατικές δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στο άλσος Τσαμάκια και θα ξεκινήσουν στις 10:15πμ. Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις: 1. Μίνι πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά από 5 έως 10 ετών. 2. Παιχνίδια ισορροπίας και δεξιοτεχνιών για παιδιά 5 έως 10 ετών. 3. Μάθημα σωστής και ασφαλής οδήγησης στην πόλη για παιδιά από 10 έως 15 ετών.


Για την συμμετοχή των παιδιών στις παραπάνω δράσεις είναι υποχρεωτικό το κράνος, η παρουσία κηδεμόνα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και εγγραφή του παιδιού στην γραμματεία που θα υπάρχει στον χώρο από τις 9:00 πμ. Η συμμετοχή για τα παιδιά στα παιχνίδια στην εκπαίδευση και τα μαθήματα θα είναι δωρεάν. Τα παιδιά θα παίξουν σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κορίνες και σήματα οδικής κυκλοφορίας, τα μεγαλύτερα θα εκπαιδευτούν σε ειδικά διαμορφωμένη μίνι πίστα ορεινής ποδηλασίας, από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του συλλόγου, Θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό.


Ο αγώνας που θα ξεκινήσει στις 10:00 είναι τύπου XCΟ. Οι αθλητές θα αγωνίζονται για 1 ώρα.

Μοιράσου το άρθρο!