Αθλητικά

28/11/2019 - 08:13

Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης Ορεινής Ποδηλασίας στη Μυτιλήνη από τον BigPapa

Στις 22-24/11/2019 ο ποδηλατικός κόσμος της Λέσβου είχε την ευκαιρία να έχει καλεσμένο στο νησί τον Μάριο Παπασημακόπουλο. Ο Μάριος BigPapa, είναι ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς enduro MTB στην Ελλάδα αλλά κι ένας από τους αρχαιότερους εκπαιδευτές ορεινής ποδηλασίας. Είναι γνωστός και ως Mario Big-Papas από τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Downhill, όταν οι Ευρωπαίοι εκφωνητές δεν μπορούσαν να προφέρουν το Παπασημακόπουλος και το έκοψαν σε... "Big-Papa". Το Σεμινάριο ξεκίνησε την Παρασκευή 22/11 στο ξενοδοχείο Elysion με το θεωρητικό τμήμα του σεμιναρίου που παρακολούθησαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαζί. Τις επόμενες μέρες 23&24/11 Σάββατο και Κυριακή τα μαθήματα έγιναν στο βουνό.

Ο Μάριος Παπασημακόπουλος είναι απ' αυτούς τους μοναδικούς ανθρώπους στον κόσμο που παντρεύοντας την αγωνιστική εμπειρία σε συνδυασμό με καθημερινή του αγάπη και τρέλα, με 2 διαφορετικές επιστήμες την εμβιομηχανική και τη φυσική που έχει σπουδάσει, παράγει ένα αποτέλεσμα που με εφαρμογή πάνω στο ποδήλατο και την ορεινή ποδηλασία που μας ενδιαφέρει, μπορεί να μεγιστοποιήσει την αντίληψή μας, αλλά και τις δυνατότητές μας, στην οδήγηση στο βουνό. Ο όρος εμβιομηχανική αφορά τη μελέτη της δράσης των δυνάμεων που ασκεί το ανθρώπινο (στην περίπτωσή μας) σώμα αλλά και τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω σ' αυτό.

Σε πολλούς μπορεί να ακούγεται σαν μάθημα φυσικής ή μάθημα βιολογίας, αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά πιστεύουμε ότι θα ανταμείψει οδηγικά όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Big-Papa. Το πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου απαιτούσε δοκιμές και περάσματα σε ειδικές διαδρομές στο βουνό που είχε προετοιμάσει ο Μάριος από πριν μαζί με τον αντιπρόεδρο του Πο. Συ. Λέσβου Παναγιώτη Γιαννούλη, έτσι ώστε να βλέπει τον τρόπο που προσεγγίζουμε διαφόρων ειδών δυσκολίες στο μονοπάτι, να εντοπίζουμε τον λάθος τρόπο αλλά και να προσπαθούμε ξανά και ξανά για το σωστό! Ο Μάριος αφιέρωσε σε κάθε γκρουπ περισσότερες από 10 ώρες σε κάθε μαθητή με τη μετάδοση των πληροφοριών να είναι συνεχής και αδιάλειπτη!

Την Κυριακή το απόγευμα, μετά το πέρας του πρακτικού μέρους, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πρόγραμμα ασκήσεων στο γυμναστήριο Παπάζογλου που μας παραχωρήθηκε δωρεάν μιας και διαθέτει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την σωστή προετοιμασία των αθλητών που ασχολούνται με την ποδηλασία.

Ευχαριστούμε το Ξενοδοχείο Elysion για την παραχώρηση της αίθουσας προκειμένου να διεξαχθεί το σεμινάριο αλλά και για την άψογη φιλοξενία του καλεσμένου μας. Επίσης ευχαριστούμε τον Προκόπη Παπάζογλου που με χαρά παραχώρησε το γυμναστήριο "Παπάζογλου" το οποίο διαθέτει όλα όσα ζήτησε ο Μάριος προκειμένου να μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. 

Μοιράσου το άρθρο!