Αθλητικά

05/06/2013 - 05:14

Συμμετοχή σκάφους του Ι.Ο.Μ. στη τελική φάση του κυπέλλου Cesme Spring Trophy.

style="text-align: justify;">Η αγωνιστική περίοδος για τα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης συνεχίζεται με τη συμμετοχή στους αγώνες της γ’ φάσης του κυπέλλου  «Cesme Spring Trophy», που διοργάνωσε η μαρίνα του Τσεσμέ. Το σκάφος Selana με κυβερνήτη τον Γιώργο Μαλακό και πλήρωμα τους: Μάρθα Βαφείδου, Λένα Βαγιάνη, Κώστα Αθηνιώτη, Λιάνα Γιαλούση, Νίκο Γιακουμή, Γιάννη Πατρικόπουλο, Γιάννη Κολυβά και Αγγελική Σαραντινού, πήρε μέρος στους αγώνες της τελικής φάσης του κυπέλλου και  κατέκτησε την 3η θέση στην τελική κατάταξη της κατηγορίας του. 
Το αγωνιστικό πρόγραμμα για το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου περιελάμβανε 2 διαδρομές όρτσα-πρίμα για την πρώτη ημέρα και μια διαδρομή offshore για τη δεύτερη μέρα.
 
Οι εκκινήσεις δόθηκαν στη περιοχή του στενού της Χίου, νότια του Τσεσμέ με νότιους ανέμους μεταβαλλόμενης έντασης, που έφθασαν μέχρι και τα 17 μίλια την πρώτη ημέρα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 1ης ιστιοδρομίας από όλα τα σκάφη, δόθηκε η εκκίνηση και της 2ης διαδρομής. Τα πληρώματα λόγω των συνθηκών του θαλάσσιου στίβου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δυνατές εκκινήσεις και στιγμές έντασης στα καβατζαρίσματα των σημείων στροφής. Νικητές των όρτσα-πρίμα διαδρομών αναδείχθηκαν τα σκάφη με τον καλύτερο συντονισμό και τη γρηγορότερη εφαρμογή των τεχνικών. Το σκάφος Selana, αν και «πήρε την κανονιά» στη 2η ιστιοδρομία, λόγω καταμέτρησης αναδείχθηκε τρίτο. Η κατάταξη των σκαφών για τις 2 ιστιοδρομίες διαμορφώθηκε ως εξής: Για την πρώτη διαδρομή: 1ο σκάφος: Lady Fast, 2ο: Nipper, 3ο: Selana και για την 2η ιστιοδρομία: 1ο σκάφος: Nipper, 2ο: Lady Fast, 3ο: Selana.
 
Κατά τη 2η μέρα των αγώνων και ενώ αρχικά στη περιοχή έπνεαν νότιοι άνεμοι έως 18 μίλια, σταδιακά η διεύθυνση του ανέμου άλλαξε σε δυτικό, ευνοώντας έτσι τα σκάφη που είχαν επιλέξει να πλεύσουν πιο δυτικά. Η διαδρομή προέβλεπε αρκετές εναλλαγές πανιών, αφού τα σκάφη ξεκίνησαν σε όρτσα πλεύση μέχρι το καβατζάρισμα της σημαδούρας, συνέχισαν πρύμα μέχρι το καβατζάρισμα του δεύτερου σημείου στροφής, στη συνέχεια άλλαξαν από μπαλόνι σε φλόκο έως τη βραχονησίδα Πάσπαργο, για να καταλήξουν και πάλι σε πρύμα πλεύση μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν τα σκάφη: 1) Lady Fast 2) Aegean από τον Αθλητικό Όμιλο Αιγαίου (Α.Ο.Α.) της Χίου και 3) Selana από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης. 
Η τελική κατάταξη των αγωνιζόμενων σκαφών (το SELANA συμμετείχε μόνο στις 2 από τις 3 φάσεις) διαμορφώθηκε ως εξής: 1ο: Lady Fast, 2ο: Nipper και 3ο: Selana. 

Αντίστοιχα, στην κατηγορία IRC νικητής ήταν το Ladies first με δεύτερο το Code Zero-VODAFONE του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χίου, το οποίο συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις αποκομίζοντας πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία και φυσικά αρκετά κύπελλα. 

 

Μοιράσου το άρθρο!