Αθλητικά

08/07/2014 - 20:16

Τελειώνει, επιτέλους, ο Ταρλάς - Βρέθηκαν τα χρήματα !

Γράφει ο Στρατής Τσιντώτας / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

  • Σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο, στην Περιφέρεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πήρε την έγκριση του πρωθυπουργού για άλλες 70.000 ευρώ, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες
  • Η Γ.Γ.Α. θα αναλάβει να τις κάνει για να αποφευχθούν χρονοβόρες διαδικασίες από τον Δήμο και την Περιφέρεια
  • Έρχονται μέσα στην εβδομάδα και εγκαθίστανται και οι πυλώνες

Σύσκεψη με θέμα την επιπλέον χρηματοδότηση για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο το πρωί, στην Περιφέρεια. Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Βατός και Κώστας Αστυρακάκης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος της ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Προκόπης Καρτάλης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το πού θα βρεθούν τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο του Ταρλά και να μπορέσει να πάρει την άδεια από την Super League. Τελικά, μετά από παρέμβαση Αθανασίου, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, δόθηκε το ΟΚ για την επιπλέον αυτή χρηματοδότηση, η οποία θα καλυφθεί μέσω Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο για να παίξει στο νησί η ομάδα της ΑΕΛΚ.

 

Το μοναδικό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν η Γ.Γ.Α. θα αναλάβει κιόλας εκτός από την χρηματοδότηση να υλοποιήσει και τις εργασίες αυτές, ώστε να μην "μπλέξει" το θέμα γραφειοκρατικά σε περίπτωση που οι εργασίες γίνουν από τον Δήμο ή την Περιφέρεια. Όσον αφορά τους πυλώνες, αυτοί αναμένεται να έρθουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να ξεκινήσει η τοποθέτησή τους.

Λύση στο αδιέξοδο από Αθανασίου

Η σύσκεψη του Σαββάτου ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς όπως γράφαμε τις τελευταίες ημέρες σε ρεπορτάζ μας, υπήρχε πρόβλημα στην χρηματοδότηση των επιπλέον εργασιών που έπρεπε να γίνουν για να πάρει άδεια το γήπεδο της Μυτιλήνης. Ο Περιφερειάρχης παίρνοντας τον λόγο ανέλυσε τις εργασίες που απαιτούνται και τα χρήματα που χρειάζονται. Αυτές είναι η τοποθέτηση δυο μικρών μπουθ στις άκρες των κερκίδων, τα οποία θα χρησιμοποιεί το συνδρομητικό κανάλι για την κάλυψη των αγώνων, φυσούνα για την είσοδο των ομάδων και των διαιτητών, αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων με πλέξιγκλας και πυρασφάλεια. Όσο γι’ αυτά που ζητά η Αστυνομία για λόγους ασφάλειας και τα οποία θα ανέβαζαν το κόστος των εργασιών, επί του παρόντος δεν θα γίνουν, αλλά θα υπάρχει - όπως ειπώθηκε - η παρουσία αστυνομικών εκτός σταδίου και κατά μήκος της εξέδρας, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος βεγγαλικών και άλλων αντικειμένων.

Όλες αυτές οι εργασίες κοστολογήθηκαν από τον κ. Γιακαλή στις 88.000 ευρώ και με την έκπτωση μπορεί να φτάσουν ακόμη και στις 70.000€. Στην συνέχεια τέθηκε το θέμα ποιος θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες αυτές, με τον Δήμο και την Περιφέρεια να δηλώνουν αδυναμία. Την λύση έδωσε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να ζητήσει μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα επιπλέον χρήματα, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς συνομίλησε και με τον Περιφερειάρχη και έδωσε την έγκρισή του για να δοθεί το ποσό, λύνοντας έτσι το πρόβλημα που προς στιγμή δημιουργήθηκε.

Η Γ.Γ.Α. αναλαμβάνει τις εργασίες

Το ζητούμενο μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ήταν το ποιος θα κάνει τις εργασίες αυτές που απαιτούνται. Γιατί μπορεί ουσιαστικά να μην πρόκειται για χρονοβόρες εργασίες (ουσιαστικά μιλάμε για προμήθεια), ωστόσο σε περίπτωση που αναλάμβανε ο Δήμος ή η Περιφέρεια, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα διαρκούσαν μέχρι και μήνες (αποδοχές χρημάτων, εγκρίσεις από συμβούλια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κτλ.), κάτι που θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα.

Έτσι τις εργασίες αναμένεται να τις αναλάβει η ίδια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τον Περιφερειάρχη να έχει συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με εκπροσώπους της για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες. Στόχος - όπως ειπώθηκε - είναι όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου και το γήπεδο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και κάποια φιλικά παιχνίδια, πλην των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της Καλλονής.

Πυλώνες και κερκίδα

Στην σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της κερκίδας που θα χρησιμοποιηθεί από τους οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων. Η Γ.Γ.Α. έχει δεσμευθεί ότι θα παραδώσει εκείνη την λυόμενη κερκίδα, η οποία θα τοποθετηθεί στο χώρο κάτω από το ρολόι (αν και υπάρχει σκέψη για την εγκατάστασή της απέναντι από τις κερκίδες). Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι η Γ.Γ.Α. θα τηρήσει την δέσμευσή της αυτή και η λυόμενη κερκίδα θα έρθει στο νησί. Όσον αφορά τους πυλώνες που είναι και βασική προϋπόθεση για να πάρει άδεια το Στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να φτάσουν στο νησί μέσα στην εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η τοποθέτησή τους. Αν όλα πάνε καλά και βάσει του σχεδιασμού που έγινε στην σύσκεψη του Σαββάτου, το Στάδιο Μυτιλήνης αρχές Αυγούστου θα είναι έτοιμο και θα μπορεί να πάρει την άδεια της Super League.

Μοιράσου το άρθρο!