Αθλητικά

20/10/2013 - 20:12

Βαριά ήττα για Καλλονή. Πεντάρα από την Ξάνθη

trong>Συνέτριψε με 5-1 την Καλλονή, με τον Σολάρι να πετυχαίνει χατ τρικ, ενώ τα άλλα δύο γκολ σημείωσε ο Σολτάνι *Ο Μαρσέλο σκόραρε για την ομάδα της Λέσβου


Ούτε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Ξάνθης δεν περίμενε ότι η ακριτική ομάδα θα ξεπερνούσε με περίσσια άνεση το εμπόδιο της Καλλονής στην αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης».
Ωστόσο, οι παίκτες του Ράινερ Μάουρερ βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και με τους Σολάρι και Σολτάνι να συνεργάζονται ιδανικά στην επίθεση, συνέτριψαν την αντίπαλό τους με 5-1, δείχνοντας εμφανή σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους στο πρωτάθλημα.


Αντίθετα, η ΑΕΛΚ διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και η τέταρτη συνεχόμενη ήττα, που είναι και πολύ βαριά, φέρνει προβληματισμό στο «στρατόπεδο» των Μυτιληνιών.
Σίγουρα, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να παίξει στην έδρα της αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη, όμως τα πέντε γκολ παθητικό κόντρα σε έναν αντίπαλο, που δεν είχε πάρει ως τώρα τρίποντο μακριά από τα Πηγάδια, καταδεικνύει τις αγωνιστικές αδυναμίες της Καλλονής.


Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας για την Ξάνθη…
Η Καλλονή ήταν εκείνη, που ξεκίνησε με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Ουσιαστικά, η υπεροχή της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη εξαντλήθηκε στα πρώτα 21 λεπτά, με τον Λεοζίνιο σε εκείνο το σημείο να νικιέται δύο φορές στην ίδια φάση από τον Ζαρόπουλο.
Στο 24’ οι Θρακιώτες κατάφεραν, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Σολάρι ύστερα από σέντρα του Παΐτο.
Μάλιστα, δεν έμειναν μόνο σε αυτό το γκολ, καθώς στο 32’ ο Σολτάνι βρήκε κι αυτός με κεφαλιά τον δρόμο προς τα δίχτυα, αξιοποιώντας την ωραία σέντρα του Κάλβο.
Παρά το σοκ του ανέλπιστου 0-2, η ΑΕΛΚ αντέδρασε και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, όταν στο 40’ ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ και ο Λεοζίνιο με κεφαλιά μείωσε σε 1-2.
Οι ελπίδες,  όμως,  της ομάδας της Λέσβου για κάτι καλό «πάγωσαν» στο 45’,με Σολτάνι και Σολάρι να συνεργάζονται, αφού βρήκαν κενούς χώρους, και ο δεύτερος με άλλο ένα τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα έβαλε τις βάσεις για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης.


Θρίαμβος με Σολτάνι και Σολάρι…
Οι παίκτες του Ράινερ Μάουρερ δεν είχαν καμία διάθεση να εφησυχάσουν στην επανάληψη, με αποτέλεσμα στο 54’ ο Σολτάνι να χριστεί κι αυτός σκόρερ για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση, ολοκληρώνοντας με πλασέ την συνεργασία του με τον Σολάρι.
Πλέον, το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Καλλονή να προσπαθεί να περιορίσει την έκταση της ήττας της, χωρίς όμως επιτυχία.
Αντίθετα, στις καθυστερήσεις ο Σολάρι έφτασε στο χατ τρικ και με 7 γκολ αποδεικνύει ότι μπορεί να κουβαλήσει στις πλάτες του τον ακριτικό σύλλογο.
Έτσι, με θριαμβευτικό τρόπο η Ξάνθη πήρε άλλους τρεις βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 5η θέση με 13 βαθμούς.
Από την πλευρά τους, η ΑΕΛΚ παρέμεινε στους 9 βαθμούς και είναι μόνη στην 11η θέση.


Διαιτητής του αγώνα ο Γιάχος του Συνδέσμου Χίου με βοηθούς τον Φαντόπουλο του Συνδέσμου Πειραιά και τον Χαρίση του Συνδέσμου Γρεβενών
Κίτρινες: 13’ Καζάκης, 34’ Αναστασιάδης, 73’ Μαρσέλο-60’ Σουάρες Εστράδα


ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς (59’ Χωριανόπουλος), Λεάντρο, Ποντάνι, Μαρσέλο, Σιλιγκαρδάκης (58’ Αγρίτης), Λεοζίνιο, Χουάνλου (66’ Γάλας), Γκαρσία, Καζάκης
ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Παΐτο, Γούτας, Σουάρες Εστράδα (63’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Ντιε (73’ Χοσέμι), Σολάρι, Κάλβο.

 

a-sport.gr

Μοιράσου το άρθρο!