Αθλητικά

03/04/2016 - 21:45

Βαθμός της παρηγοριάς για την Καλλονή. Καλλονή-ΑΕΚ 0-0

Η

Καλλονή μπορεί να είχε υποβιβαστεί από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά κατάφερε να κρατήσει την ΑΕΚ στο 0-0 την Κυριακή (3/4).

Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και ένα ανιαρό δεύτερο (μέχρι το 80’) επεφύλασσε η αναμέτρηση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 84ο λεπτό με τον Ντιέγκο Μπουονανότε, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι κυριάρχησε, με συνέπεια η διαφορά της από τον τρίτο Παναθηναϊκό να μειωθεί στους 3 βαθμούς.
 
Τρομερός ρυθμός
Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη αναφορικά με το αρχικό σχήμα της Καλλονής, ενώ αντίθετα, ο Γκουστάβο Πογιέτ έβαλε τον Ντιέγκο Μπουονανότε στα χαφ και άφησε στον πάγκο τον Χρήστο Αραβίδη, προτιμώντας τον Ραφίκ Τζιμπούρ για την κορυφή στο 4-3-3 του.
Το πρώτο ημίχρονο είχε υψηλό τέμπο, εκατέρωθεν ευκαιρίες (ελάχιστες κλασικές ειν’ η αλήθεια) και την ΑΕΚ να κρατά για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της (64%).
Η Καλλονή προσπάθησε κυρίως μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσει και, μάλιστα, κατέγραψε 7 τελικές (η Ένωση είχε 12), ενώ το θετικό για εκείνη ήταν ότι ο Ανέστης Αναστασιάδης βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα.
Μάχη μετά το 80’
Εν αντιθέσει με το πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μέχρι το 80’ (ξεχώρισε μία κοντινή προβολή του Τζιμπούρ στο 73’) και αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύθηκε κανένα από τα 9 κόρνερ που κέρδισε ούτε τις 16 τελικές που επιχείρησε συνολικά.
Ο Πογιέτ διατήρησε το 4-3-3 παρά την είσοδο του Αραβίδη, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή και ο Τζιμπούρ -κατά βάση- δεξιά, ενώ στον αντίποδα, ο Καραγεωργίου υποχρεώθηκε να προβεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Γιώργος Μανούσος και Νίκολα Μίκιτς).
Ο Σόνι Κάρλσον άγχωσε τον Αλάιν Μπαρόχα σε δύο περιπτώσεις, προτού ο Μπουονανότε «σπάσει» το οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Δαύκου με δυνατό σουτ στο 84ο λεπτό και χάσει την πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα.
Ως εκ τούτου, η ΑΕΚ παρέμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς και χωρίς γκολ για τρίτο, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να το εκμεταλλευτεί για να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στους 3 βαθμούς.
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών). Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Χαρίσης (Γρεβενών).
Κίτρινες: 60’ Φαβάλι, 77’ Καλτσάς - 88’ Σιμόες, 90+3’ Άρθο.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς (84’ Σπυρόπουλος), Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Γεωργίου, Φαβάλι (86’ Ούκα), Γιορέντε, Μανούσος (77’ Κάρλσον).
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος (86’ Γιόχανσον), Μπουονανότε, Βάργκας, Μπαρμπόσα (64’ Αραβίδης), Τζιμπούρ (77’ Πέκχαρτ).
 
a-sport.gr

Μοιράσου το άρθρο!