Αθλητικά

13/05/2023 - 21:59

Ξεκίνημα με ήττα για τον Αιολικό

Πρεμιέρα των Playoffs ανόδου προς τη Super League 2 για τον Αιολικό με τον για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Καμπανιακό. Δυστυχώς με ήττα.

Η ομάδα της Χαλάσταρας επικράτησε με σκορ 2-0 του Αιολικού .

Ο Καμπανιακός «καθάρισε» από νωρίς το ματς κόντρα στους νησιώτες. Στο 13ο λεπτό ο Ξανθόπουλος άνοιξε το σκορ, ενώ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 40′ ο Ταΐρης έκανε το 2-0, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι και τέλος μιας και τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος.

Το match report του Καμπανιακού αναφέρει:

Με το δεξί ξεκίνησε η ομάδα του Καμπανιακού την παρουσία της στον Όμιλο Προβιβασμού για τη Super League 2 σήμερα το απόγευμα επικρατώντας στην έδρα της του Αιολικού με σκορ 2-0.

Οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Σαπάνη ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με το σφύριγμα της έναρξης και δημιούργησαν την πρώτη τους κλασική ευκαιρία μόλις στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης όταν Ξανθόπουλος και Καθάριος Παύλος συνεργάστηκαν εξαιρετικά παίζοντας ένα-δύο με τον τελευταίο να βρίσκει τον Ιγνατίδη σε θέση βολής αλλά το πλασέ του πρώτου σκόρερ του Καμπανιακού απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Πόζογλου και ο κεντρικός αμυντικός του Αιολικού λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας του.

Οι Κόκκινοι άνοιξαν τελικά το σκορ στο 13’ του αγώνα σε μια φάση όπου ο Ξανθόπουλος βρήκε τον Ιγνατίδη πλάγια δεξιά, εκείνος με συρτή σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Πόζογλου που έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο επερχόμενος Ξανθόπουλος πλάσαρε στο βάθος των διχτύων του εξουδετερωμένου τερματοφύλακα του Αιολικού. Ο Καμπανιακός συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού και στο 26’ έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα όταν ο Καθάριος έψαξε με ωραία σέντρα τον Πόζογλου στην περιοχή αλλά λίγο πριν η μπάλα φτάσει σε αυτόν ο αμυντικός των φιλοξενούμενων απομάκρυνε με υπερπροσπάθεια γλιτώνοντας την ομάδα του. Οι Κόκκινοι τελικά κατάφεραν να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, όταν ο Ταΐρης κέρδισε την μονομαχία από τον προσωπικό του αντίπαλο, πάτησε στην περιοχή και με ωραίο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Μπλε.

Οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0 και να έχουν πάρει ισχυρό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη. Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς επικίνδυνες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με την ομάδα της Μυτιλήνης να παίρνει μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση αλλά τους Κόκκινους της Χαλάστρας να διατηρούν τον έλεγχο του αγώνα και να μην κινδυνεύουν από την πίεση αυτή. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο μίνι αυτό πρωτάθλημα και να στρέφουν πλέον τα βλέμματα τους στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής την Τετάρτη στις 17.00 με αντίπαλο την Κοζάνη.

Καμπανιακός (Σαπάνης): Γιακουμής, Π. Καθάριος (85′ Καλπακίδης), Βοσκόπουλος (77′ λ.τ Μάνιος), Ταΐρης, Ξανθόπουλος, Σαρβανίδης (85′ Παπακωνσταντίνου), Ιγνατίδης, Πόζογλου (63′ Καράμπελας), Ν. Καθάριος (77′ Γιαννόπουλος), Μπουτζίκος, Κεχαγιάς.

Αιολικός (Παπασπύρου): Πιττατζής, Κανελλόπουλος (80′ Μπαλωμένος), Αρναούτογλου, Ποτουρίδης, Γκανσιέρ, Νάστος, Στεφάνοβιτς, Μουκίδης (67′ Μωραΐτης), Μακρής, Πλατέλλας (80′ Μαργιόλας), Καρλίτος (67′ Άνθης).

Μοιράσου το άρθρο!