Βιβλίο

11/08/2023 - 13:05

«Αποκριάτικες σάτιρες / Εθιμικά δρώμενα της Αγιάσου»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών έθεσε στη διάθεση των φίλων της Αγιάσου, των Λεσβίων και της επιστημονικής κοινότητας ένα δίτομο βιβλίο 820 σελίδων με τίτλο «Αποκριάτικες σάτιρες / Εθιμικά δρώμενα της Αγιάσου», έργο του συγγραφέα, ιστορικού, ερευνητή και διευθυντή του διμηνιαίου περιοδικού «Αγιάσος» κ. Γιάννη Χατζηβασιλείου. Το εν λόγω βιβλίο διασώζει τη δημώδη έμμετρη λογοτεχνία της Αγιάσου και αποτελεί θησαυρό λαογραφίας και διαλεκτολογίας

To βιβλίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αγιάσο, στις 2 Αυγούστου,  και στη Μυτιλήνη, στις 9 Αυγούστου,  με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Κατά τις  παρουσιάσεις, τις  οποίες  συντόνισε ο διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας Παναγιώτης Σκορδάς,   χαιρέτησε  ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών Παναγιώτης Σταυρακέλης και μίλησαν:  

  • Η ομότιμη  καθηγήτρια  Γλωσσολογίας του Παν/μίου Πατρών Αγγελική Ράλλη.
  • Ο ομότιμος καθηγητής Θεατρολογίας στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Γραμματάς.
  • Ο συγγραφέας του βιβλίου, φιλόλογος και ερευνητής Γιάννης Χατζηβασιλείου.

Οι βιβλιόφιλοι που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το αποθησαύρισμα της αγιασώτικης θυμοσοφίας μπορούν να απευθύνονται στα βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης και  στον πρόεδρο του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών, στο τηλ. 697.83.32.526.

Μοιράσου το άρθρο!