Βιβλίο

04/04/2024 - 19:41

Βιβλίο έγινε η περιπέτεια της κοπέλας από τη Μυτιλήνη στο Χονγκ Κονγκ

Σάκης Κεχαγιόγλου: Επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του «Η αθώωση - Χονγκ Κονγκ 2019» Το βιβλίο που πραγματεύεται την υπόθεση της κοπέλας που συνελήφθη με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και τη διπλή της αθώωση σε Χονγκ Κονγκ και Ελλάδα παρουσιάσθηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας

 

Με παρούσα την Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το κορίτσι από τη Μυτιλήνη που στα 19 του χρόνια έγινε πρωταγωνίστρια ενός διεθνούς δικαστικού θρίλερ, όταν συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με την κατηγορία της διακίνησης 2,6 κιλών κοκαϊνης, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του ποινικολόγου Σάκη Κεχαγιόγλου, «Η αθώωση - Χονγκ Κονγκ 2019».



Το βιβλίο  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φερενίκη» του Χρήστου Ζαμπούνη και χθες το απόγευμα η εντυπωσιακή αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία αποδείχθηκε μικρή για τους εκατοντάδες που έδωσαν το παρών στην παρουσίασή του. Στις σελίδες του ξεδιπλώνεται όλο το χρονικό της διπλής αθώωσης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στα Δικαστήρια της Κίνας και της Ελλάδος,  με την κατηγορία της διακίνησης 2,6 κιλών κοκαΐνης.


Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν, ο επ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Ζορμπάς, η δημοσιογράφος  Ιωάννα Μάνδρου, η οποία και συντόνισε την εκδήλωση και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

 Επίσης μίλησαν ο εκδότης και ο συγγραφέας. Ο κ.Κεχαγιόγλου, μάλιστα, επισήμανε ότι είχε πειστεί για την αθωώτητα της Ειρήνης και έτσι προχώρησε στην ανάληψη της ευθύνης της υπεράσπισής της. Η κοπέλα, που κινδύνευε με πολυετή κάθειρξη στο Χονγκ Κονγκ, τον παρακολουθούσε συγκινημένη και αργότερα ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον άνθρωπο που ουσιαστικά της έδωσε πίσω τη ζωή της. Σήμερα, στα 26 της χρόνια, η κοπέλα υπηρετεί στις τάξεις της Αστυνομίας ως συνοριοφύλακας, στην πατρίδα της τη Μυτιλήνη. 

 

protothema.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!