Βιβλίο

16/05/2020 - 18:30

Βιβλιοπαρουσίαση: «Για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική ανισότητα. Η αντίληψη του ΚΚΕ»

Οι Οργανώσεις ΑΕΙ Ρόδου, Λέσβου και Σάμου της ΚΝΕ, διοργανώνουν διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική ανισότητα. Η αντίληψη του ΚΚΕ» με ομιλήτρια τη Βικτωρία Κούτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ,  το Σάββατο 16 Μάη, στις 6:30 μμ, μέσω zoom.

Η έκδοση αποτελεί συλλογή άρθρων που αναδεικνύουν τις σύγχρονες επεξεργασίες και την πρωτοπόρα θέση του ΚΚΕ για την ισοτιμία και την χειραφέτηση της γυναίκας, για τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, για το κοινωνικό θεσμό της οικογένειας.

Επιδιώκουμε με αφορμή την συγκεκριμένη έκδοση να συζητήσουμε για  τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, την πηγή της διπλής καταπίεσης της γυναίκας , ταξικής αλλά και λόγω φύλου, στις σύγχρονες συνθήκες καθώς και για τα κοινωνικά δικαιώματα που καθορίζονται από την συμμετοχή της στην κοινωνική εργασίας

 Να συζητήσουμε και να δώσουμε απάντηση σε ερωτήματα που συναντάμε στην καθημερινότητα μας και μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

 Τι σημαίνει η «ισότητα των φύλων», ο «συγκερασμός προσωπικών και οικογενειακών υποχρεώσεων»;

Μπορεί άραγε στο πλαίσιο του καπιταλισμού να διαμορφωθούν οι νέες ισότιμες σχέσεις ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα;

 Ποιο είναι το νέο περιεχόμενο στις σχέσεις ατόμου με την κοινωνία και της κοινωνίας με το άτομο, στην σοσιαλιστική οικοδόμηση;

Λινκ εκδήλωσης:

https://us04web.zoom.us/j/71119485641?pwd=ZDZJblhCKytBaGQzYmF4NmYvTHUvUT09

Μοιράσου το άρθρο!