Βιβλίο

09/12/2023 - 12:16

Ένα βιβλίο για του Καμπουρελ'.... στο Τάρτι Λέσβου

Με χαρά και συγκίνηση σας παρουσιάζω το έργο μου, το οποίο ετοίμαζα εδώ και τεσσεράμιση χρόνια, από τότε δηλαδή σχεδόν που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας Γιώργος Στυλιανού Χατζημανώλης, γνωστός κυρίως με το παρατσούκλι Καμπουρελ'.

Παλιός Μυτιληνιός με καταγωγή από το Σκόπελο Γέρας. Οι περισσότεροι θα τον γνωρίζετε και από την ταβέρνα του στην παραλία Τάρτι Λέσβου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ και θα χαρώ πολύ αν βρει μια θέση στη βιβλιοθήκη και την καρδιά σας.

Είμαι η Ελένη Χατζημανώλη. Του Γεωργίου. Τ' «Καμπουρέλ'» σαν δεν πεις. Αυτό και μόνο, φτάνει για όσους αποφασίσουν ν' αγοράσουν και να διαβάσουν αυτό το βιβλίο που είναι ένας ύμνοςένας επικήδειος, στον πατέρα μου, έναν άνθρωπο τον οποίο λάτρεψα και λάτρεψαν όλοι όσοι τον γνώρισαν. Κι όσοι δεν είχαν την τύχη, θα τον λατρέψουν μέσα από αυτό το βιβλίο.

Είναι μια υπέρτατη έκφραση αγάπης, είναι θεραπεία, είναι παυσίπονο, είναι o συγκλονισμός της απώλειας, είναι η έκφραση!

Όσοι το διαβάσουν, θ' αγαπήσουν και τα χώματα που πάτησε, στο νησί της Λέσβου, στο Τάρτι που γέννησε και τον γέννησε!

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, το μόνο που δεν θα συμβεί, είναι να βγει ο πατέρας μου σαν σώμα μέσα από τις σελίδες του. Είναι το μόνο που δεν μπόρεσα να κάνω!

Θα βγει όμως από μέσα όλη η ζωή του, η ψυχή του, τα έργα του, τα τραγούδια του, το άρωμά του και το αποτύπωμα που άφησε στον κόσμο τούτο!

Θα το αδικούσα όμως, εάν έλεγα ότι είναι μόνο βιογραφικό. Αναπόφευκτα, είναι και ένα κομμάτι πολιτισμού, λαογραφίας, ηθογραφίας και ιστορίας του τόπου μας.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι ένα βιβλίο για τη ζωή ενός μοναδικού ανθρώπου. Θα ταυτιστείτε, όσοι έχετε ήδη βιώσει την απώλεια και θα το θυμηθείτε, όσοι βιώσετε την απώλεια μελλοντικά.....

 

δδδ

Ελένη Χατζημανώλη-Χαραλάμπους
Υπεύθυνη Κέντρου Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής
Παπάδος Λέσβου 81106

Μοιράσου το άρθρο!