Βιβλίο

13/05/2023 - 09:34

Ένα βιβλίο Οικονομικής και Κοινωνικής ιστορίας για τον Πολιχνίτο

Ένα βιβλίο Οικονομικής και Κοινωνικής ιστορίας για τον Πολιχνίτο!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράγραφος το βιβλίο Όψεις από την οικονομική και κοινωνική ζωή του Πολιχνίτου των Κυριάκου Κουκούλα και Σεβαστού Μοιρασγεντή.

Το βιβλίο επιχειρεί, μέσα από πρωτογενή τεκμήρια, αρχειακή έρευνα αλλά και εκτενή βιβλιογραφική επισκόπηση, να παρουσιάσει βασικές πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Πολιχνίτου, κατά τη διάρκεια κυρίως του 20ου αιώνα, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η κατανόηση των εξελίξεων απαιτεί μια ματιά και σε προγενέστερες περιόδους.

Περιλαμβάνει τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες στις οποίες αναλύονται οι δημογραφικές εξελίξεις, η ανάδειξη του Πολιχνίτου ως μια κατά βάση αγροτι¬κής κοινότητας μέσα από την οικονομία της ελιάς και του καπνού, ο διακριτός ρόλος των ανθρώπων της θάλασσας και του Κόλπου Καλλονής, και τέλος οι βιομηχανικές δραστηριότητες γύρω από τον κύκλο της ελιάς, την αλυκή και τον εξηλεκτρισμό. Οι τομεακές εξελίξεις συμπληρώνονται από μία πέμπτη ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται μεμονωμένα στιγμιότυπα από την οικονομική και κοινωνική ζωή του Πολιχνίτου, δίνοντας μια πληρέστερη εικόνα των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που αναπτύχθηκαν.

Για όσους ενδιαφέρονται το βιβλίο διατίθεται στην Αθήνα από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΚΨΜ (Κιάφας 3 στο κέντρο της Αθήνας, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00), στη Μυτιλήνη από το βιβλιοπωλείο Χαλκίδη (Λαδάδικα 16-18), καθώς και από τους συγγραφείς (για πληροφορίες Κυριάκος Κουκούλας 6977076587 και Σεβαστός Μοιρασγεντής 6974929802).

Μοιράσου το άρθρο!