Βιβλίο

08/09/2022 - 19:04

Επανεκδόθηκαν για τρίτη φορά τα «Συναξάρια» του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή

Επανεκδόθηκαν για τρίτη φορά τα «Συναξάρια», με την ευγενική χορηγία του Παναγιώτη Ευστρατίου Σινιόρου, ομότιμου καθηγητή Η/Μ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

25 χρόνια ιστορικής έρευνας συμπυκνωμένης σε 1360 σελίδες!

Ένα δίτομο βιβλίο που περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές βιογραφίες και νεκρολογίες Λέσβιων Λαϊκών Αγωνιστών, που, αν και έζησαν σε φριχτές εποχές, σήκωσαν το κεφάλι πολύ ψηλότερα από μας, «…τράβηξαν ψηλά. Δύσκολο πια να χαμηλώσουν. Δύσκολο και να πουν το μπόι τους.», όπως γράφει ο Γιάννης Ρίτσος στη αθάνατη «Ρωμιοσύνη» του. Έκαναν πράξη το «άνω θρώσκω» που ξεχωρίζει το γένος μας, κέρδισαν την αναγνώριση και καταξίωση των ανθρώπων όλου του πολιτικού φάσματος, έθεσαν τη ζωή τους στη υπηρεσία του κοινωνικού συμφέροντος και λίπαναν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αγαθά χιλιάκριβα που, αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα τα απολαμβάναμε εμείς σήμερα, έστω και κουτσουρεμένα, στη σύγχρονη κοινωνία της παγκοσμιοποιημένης ελεύθερης αγοράς…

Ένα βιβλίο που αξίζει να μπει στη βιβλιοθήκη κάθε ανθρώπου που ενστερνίζεται τις πανανθρώπινες αξίες και τα δημοκρατικά ιδανικά.

 

(Πληροφορίες: Παναγιώτης Μιχ. Κουτσκουδής, 6940630194, emailpmmkoutsk@gmail.comface book: Παναγιώτης Κουτσκουδής – Παναγιώτης Ε. Σινιόρος, 6977413350, emailsinioros@gmail.com)

Μοιράσου το άρθρο!