|

Γιάννης Ξανθούλης στη Μυτιλήνη – Παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Η άλωση των Αθηνών από τις αδερφές Γαργάρα»

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
1'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

Με ιδιαίτερη χαρά, το βιβλιοπωλείο Book & Art και οι εκδόσεις Διόπτρα υποδέχονται στη Μυτιλήνη τον πολυγραφότατο συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στον πεζόδρομο Κομνηνάκη.

Η εκδήλωση αφορά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η άλωση των Αθηνών από τις αδερφές Γαργάρα», ένα έργο που ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού. Όσοι έχουν παρακολουθήσει τον Ξανθούλη σε ζωντανές εμφανίσεις γνωρίζουν καλά πως οι παρουσιάσεις του ξεπερνούν τα στενά όρια μιας απλής συζήτησης∙ μοιάζουν περισσότερο με θεατρική παράσταση, γεμάτη χιούμορ, μπρίο και μοναδικές ατάκες που μαγνητίζουν το κοινό.

Το βιβλίο

Η ιστορία ξεκινά το 1959, σε μια μικρή κωμόπολη της Ανατολικής Μακεδονίας, τη Ροδόσταμη, λίγο πριν την έναρξη της δεκαετίας του ’60. Μέσα από τις ζωές των ανθρώπων της, οι αναγνώστες συναντούν γνώριμες φιγούρες – σαν γείτονες, συγγενείς ή τυχαίες γνωριμίες.

Κεντρικές ηρωίδες είναι οι αδερφές Φιλοθέη και Μαγιοπούλα Γαργάρα, κόρες του παλαιστή Ηρακλή Γαργάρα, που μεγαλώνουν ανάμεσα σε αλήθειες και ψευδαισθήσεις, με κωμικοτραγικές αποχρώσεις. Ο Ξανθούλης, με τη γνωστή του γραφή, υφαίνει μια αφήγηση γεμάτη θυελλώδεις καταστάσεις – καιρικές, ψυχολογικές και κοινωνικές, συνδέοντας το παρελθόν με την αέναη αναζήτηση ταυτότητας και ελευθερίας.

Ο συγγραφέας δηλώνει πως οι ηρωίδες του μοιάζουν με συγγενικές περσόνες, που παλεύουν με την ίδια «ψυχωτική αμηχανία ενηλικίωσης» που σημάδεψε και τον ίδιο. Ένα βιβλίο που κινείται ανάμεσα στη σάτιρα και τη συγκίνηση, προσφέροντας στο κοινό μια συναρπαστική λογοτεχνική εμπειρία.

 

👉 Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00 – Βιβλιοπωλείο Book & Art, Πεζόδρομος Κομνηνάκη, Μυτιλήνη.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις