Εκπαίδευση

24/01/2012 - 14:21

Πρωτοβουλία Γιακαλή για το πρόβλημα με τις μεταφορές μαθητών

yle="text-align:justify;">Αναστατωμένη πάλι η μαθητική κοινότητα της Λέσβου από την διακοπή από χθες των μαθητικών δρομολογίων. Βασικό αίτημα των λεωφορειούχων είναι να πάρουν προκαταβολές των χρημάτων τους για να μπορέσουν να πληρώσουν τα καύσιμά τους.

Μιλώντας στο σταθμό  της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  για το θέμα αυτό ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής είπε ότι μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση ανέλαβε πρωτοβουλία να ζητήσει από τις εταιρείες καυσίμων να ορίσουν κάποια πρατήριά τους όπου να μπορούν οι λεωφορειούχοι να βάζουν με πίστωση πετρέλαιο στα αυτοκίνητα τους και η περιφέρεια να εγγυηθεί ότι θα πληρωθούν όταν απεμπλακεί η όλη διαδικασία.

Τη λύση αυτή είχαν ζητήσει και οι λεωφορειούχοι οι οποίοι δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στα δρομολόγια αν αντιμετωπισθεί το θέμα των καυσίμων. Στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου οφείλονται 450.000 ευρώ που αφορούν τα δρομολόγια από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο του 2011 και το πρόγραμμα συγκοινωνία που είναι απλήρωτο εδώ και δύο χρόνια.

Πάντως ο Υφυπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να δοθούν τέλος του Φλεβάρη κάτι για το οποίο δεν είναι αισιόδοξοι οι λεωφορειούχοι. Τα χρήματα που πρόσφατα διένειμε το Υπουργείο για μεταφορές μαθητών αφορούν οφειλόμενα παλαιότερων ετών.

------------

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!