Εκπαίδευση

02/03/2012 - 16:35

Παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών από την Περιφέρεια - Επιστολή Ηρ. Βερβέρη

yle="text-align:justify;">Σύμφωνα με την εγκύκλιο 5/2012 (αριθμ.7270/28-02-12 έγγραφο) του Υπουργείου Εσωτερικών, παρατείνονται εκ νέου οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών των Περιφερειών από 29-2-2012 (άρθρο 70 του ν.4002/2011) έως και 30-6-2012 σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των διαγωνισμών από τους οικείους δήμους. Για το λόγο αυτό και για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην καταβολή των οφειλόμενων στους αναδόχους, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου, κ.Ηρακλής Βερβέρης, έστειλε την παρακάτω επιστολή στους Δημάρχους Λέσβου και Λήμνου, ζητώντας να ενημερωθεί για τις μαθητικές γραμμές, για τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των διαγωνισμών μεταφοράς μαθητών (έως και υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο). Για τις παραπάνω γραμμές δεν ισχύει η εν λόγω παράταση, διότι αυτοδίκαια έχει παύσει η ισχύς των αντίστοιχων συμβάσεων της περιφέρειας.

 

Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη

«Κύριοι Δήμαρχοι,

Με την παραπάνω εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ενημερωθήκαμε ότι με νομοθετική ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο ήδη ψηφισθέν σχέδιο νόμου «Ρύθμιση λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς, θεμάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις», παρατάθηκαν οι συμβάσεις, που έχουν συνάψει οι περιφέρειες για την μεταφορά μαθητών και παρατάθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν.4002/2011 (Α΄ 180) ,  μέχρι την 30η Ιουνίου 2012. Η παράταση αυτή των συμβάσεων έγινε για να δοθεί στους δήμους επιπλέον χρόνος, για την ολοκλήρωση των εν  εξελίξει διαγωνισμών και την υπογραφή συμβάσεων. Για όσες όμως γραμμές έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες έγκρισης (έλεγχος νομιμότητας, προσυμβατικός έλεγχος  Ε.Σ. κ.λ.π.) και έχει αναδειχτεί ανάδοχος δεν ισχύει η παράταση.

Εξάλλου, σύμφωνα με  την 46/2011 εγκύκλιο που σας έχει κοινοποιηθεί, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τους δήμους έστω και εν μέρει, οι παρατάσεις των συμβάσεων των περιφερειών λύονται αυτοδικαίως και αζημίως κατά το μέρος που αφορά την υπογεγραμμένη σύμβαση. Κατόπιν αυτού, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην καταβολή των οφειλόμενων στους αναδόχους, να μας γνωρίσετε σε ποιες μαθητικές γραμμές έχετε ολοκληρώσει τις διαδικασίες και επομένως αυτοδίκαια έχει παύσει η ισχύς των  συμβάσεων της περιφέρειας. Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι , οι νέες συμβάσεις που προκύπτουν με τη διαδικασία των διαγωνισμών των δήμων, έχουν μικρότερο κόστος από τις αντίστοιχες συμβάσεις των περιφερειών, τεκμαίρεται  ότι η οποιαδήποτε αδικαιολόγητη καθυστέρηση προκαλεί ζημιά και αντιστρατεύεται  το δημόσιο συμφέρον. Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας.».

 

Μοιράσου το άρθρο!