Εκπαίδευση

18/01/2012 - 13:57

Παρέμβαση Σπύρου Γαληνού για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών

Με παρέμβαση του στην ολομέλεια του κοινοβουλίου ο κ. Σπύρος Γαληνός εξασφάλισε την δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού για ένταξη της αποκατάστασης του Σχολείου Βασιλικών σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Αλιβιζάτος ανέφερε σχετικά με το σχέδιο αποκατάστασης, επανάχρησης και αξιοποίησης του κτηρίου του Δήμου Λέσβου: «Εμείς (Υπουργείο Πολιτισμού) θα σας βοηθήσουμε να το εντάξουμε μαζί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αυτό θα προχωρήσει και θα δοθεί η τεχνογνωσία, τόσο στα θέματα αποκατάστασης -διότι εκεί εμπλεκόμεθα άμεσα με τις υπηρεσίες που έχουμε- αλλά και στα θέματα της εντάξεως σε χρηματοδοτικά προγράμματα».

Ο κ. Γαληνός έθεσε επίσης το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου ώστε να μπορεί να υπάρξει συστηματική παρέμβαση του κράτους και να διασωθούν αρχιτεκτονικά κοσμήματα του παρελθόντος τα οποία είτε από οικονομική αδυναμία είτε από αδιαφορία των ιδιοκτητών τους κινδυνεύουν με κατάρρευση, όπως το ξενοδοχείο «Σάρλιτζα».

Ο Υφυπουργός κ. Αλιβιζάτος συμφώνησε και πρότεινε να υπάρξει μία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Για να υπάρξει άμεση υλοποίηση της δέσμευσης ο  κ. Γαληνός ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τον Υφυπουργό στη Λέσβο, σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για να δρομολογηθούν οι σχετικές ενέργειες.

Ο κ. Γαληνός αναφερόμενος στον κ. Αλιβιζάτο τόνισε : «Χαίρομαι που δεν μου αναφέρατε τη νομοθεσία αυτή ως μέσο υπεκφυγής και αποστασιοποίησης από αυτονόητες ευθύνες, αλλά ενεργήσατε ως υπεύθυνος πολιτικός που αναγνωρίζει τα προβλήματα και αναγνωρίζει τα λάθη στην υπάρχουσα νομοθεσία, που καλούμεθα να διορθώσουμε».

 

Μοιράσου το άρθρο!