Εκπαίδευση

13/01/2012 - 12:16

To Lesvosnews προτείνει 5 παιδικά βιβλία της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Η ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1974. Στις πανελλαδικές εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας, με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Σύντομα μετά την αποφοίτησή της στράφηκε επαγγελματικά στο χώρο του βιβλίου˙ είναι επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΛΑΜΠΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΙΠΙΛΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ και ΤΟ ΣΚΙΟΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΑΕΙ, ενώ πρόκειται να εκδοθεί το βιβλίο της ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ. Αγαπά να διευρύνει τους πνευματικούς της ορίζοντες διαβάζοντας και ταξιδεύοντας. Απολαμβάνει να διευρύνει τους ψυχικούς της ορίζοντες παίζοντας και συζητώντας με τα παιδιά της – και με όλα τα παιδιά.

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΜΑΜΑ!

Κάθε βράδυ, η ίδια ιστορία. Ο Τίμος το αρκουδάκι σηκώνεται και πηγαίνει στο κρεβάτι των γονιών του να κοιμηθεί. Εκείνοι δεν ξέρουν τι να κάνουν πια για να του αλλάξουν τα μυαλά. Ώσπου, παίζοντας με τους φίλους του μια μέρα, ο Τίμος θα σώσει τη ζωή ενός μικρού κοκκινολαίμη. Κι η πράξη του αυτή θ’ αλλάξει και τη δική του τη ζωή.

----------------------------

ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

Η μικρή Αρετή πηγαίνει για διακοπές στη γιαγιά της, στο Καρπενήσι. Η γιαγιά Αρετή το ’χει βάλει σκοπό να μάθει στην εγγονή της να χρησιμοποιεί το γιογιό. Και όλα φαίνεται να συμμαχούν μαζί της: τα ωραία παραμύθια, τα γουστόζικα βρακάκια, τα φρεσκοψημένα κουλουράκια, οι ιστορίες από τα παλιά, ακόμα και τα παιχνιδιάρικα σαλιγκαράκια!

-----------------------------------

ΤΟ ΣΚΙΟΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΑΕΙ

Ο Σωτήρης είναι ένα σκιουράκι πολύ ιδιότροπο στο φαγητό. Κάστανα, καρύδια και φουντούκια δε θέλει να τα δει ούτε ζωγραφιστά. Προτιμά τις σοκολάτες και τα πατατάκια, τα μπισκότα και τα γαριδάκια. Ώσπου βγαίνει για μια βόλτα στο δάσος και ζει μια περιπέτεια που θα τον κάνει ν' αλλάξει γνώμη...

-------------------

ΠΙΠΙΛΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ

Ο Λευτέρης είναι ένα αγοράκι που αγαπάει πολύ την πιπίλα του. Πλησιάζει όμως η στιγμή να την αποχωριστεί για πάντα! Το ποτάμι θα την ταξιδέψει μακριά, στην όμορφη πιπιλολίμνη, όπου την περιμένουν οι αδελφές της. Αλλά ο Λευτέρης δε στενοχωριέται, γιατί τον περιμένει μια υπέροχη έκπληξη

------------------ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΛΑΜΠΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το Πάσχα έρχεται! Η Νίκη πρέπει να διαλέξει τη λαμπάδα της για το βράδυ της Ανάστασης, μα δυσκολεύεται πολύ ν'' αποφασίσει. Γιατί το μαγαζί, βλέπετε, είναι γεμάτο με πανέμορφες λαμπάδες: άλλες είναι πολύχρωμες, άλλες έχουν τρενάκια, κούκλες, λουλούδια, αρκουδάκια… Η μια λαμπάδα είναι πιο όμορφη από την άλλη. Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς; Ένα βιβλίο με διασκεδαστικά ποιηματάκια και πολλές όμορφες εικόνες για να τις χρωματίσουν τα παιδιά. Καλή διασκέδαση!

Μοιράσου το άρθρο!