Εκπαίδευση

21/05/2013 - 17:51

1η συνάντηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο EGE της Σμύρνης

Μ

ε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαΐου στη Σμύρνη η 1η επιστημονική συνάντηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο EGE της Σμύρνης. Στη συνάντηση πήραν μέρος μέλη ΔΕΠ των δύο Πανεπιστημίων με επικεφαλής τους Αντιπρυτάνεις Αν. Καθηγητή Νίκο Σουλακέλλη και Prof. Αttila Silcu.

Παρουσιάστηκαν ερευνητικές προσπάθειες σε τομείς που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενα συνεργασίας σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό αντικείμενο μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων και τον συντονισμό της οργάνωσης είχε η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βασιλική Μουτάφη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νίκος Ζούρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Ματσίνος, Πρόεδρος Τμήματος Περιβάλλοντος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μπούνια, Πρόεδρος Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Ρόντος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνιολογίας και οι Αναπληρωτής Καθηγητής Νικόλαος Ναγόπουλος, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Επίκουρος Καθηγητής Γιώργος Κόκκορης, Τμήμα Επιστήμης της Θάλασσας, Επίκουρη Καθηγήτρια Βενετία Καντσά, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Σπύρος Συρόπουλος και Επίκουρος Καθηγητής Μανώλης Στεφανάκης Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και η Λέκτορας Ιλια Πετρίδου, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε τα δύο Πανεπιστήμια να διευρύνουν την συνεργασία τους μέσω κοινών δράσεων. Ειδικότερα συμφωνήθηκε:

1.  Η οργάνωση της 2ης Επιστημονικής Συνάντησης στη Λέσβο τον προσεχή Οκτώβριο στην οποία εκτός των μελών ΔΕΠ θα συμμετάσχουν και υποψήφιοι διδάκτορες των δύο Πανεπιστημίων παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους προσπάθειας, ώστε να υπάρξει περεταίρω ενίσχυση της συνεργασίας.

 

2.  Η έκδοση των πρακτικών της 1ης Επιστημονικής Συνάντησης της Σμύρνης και η καθιέρωση κοινών ηλεκτρονικών εκδόσεων. 

 

3.  Η διοργάνωση κοινού θερινού σχολείου το Καλοκαίρι του 2014 με θέμα «Περιβάλλον – Πολιτισμός – Τουρισμός». 

 

4.  Η ενθάρρυνση ανταλλαγών φοιτητών των δύο Πανεπιστημίων μέσω του Προγράμματος ERASMUS.

 

5.  Η ερευνητική συνεργασία σε τομείς προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ατζέντας «ΕΥΡΩΠΗ 2020».

 

Μοιράσου το άρθρο!