Εκπαίδευση

18/06/2014 - 19:23

2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων

yle="text-align: justify;">Με βάση εσωτερική εγκύκλιο του Υπουρεγίου Παιδείας την Τρίτη 1 Ιουλίου ή το αργότερο Τετάρτη 2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων με τα αποτελέσματα των γραπτών των υποψηφίων στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου που  το Lesvosnews.net έχει στη κατοχή του  αναφέρει:

                Η αποστολή των αποκομμάτων των γραπτών δοκιμίων στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε. θα γίνει συνολικά για όλα τα μαθήματα από όλα τα Βαθμολογικά κέντρα ταυτόχρονα και μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία μας. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις με τους βαθμούς που θα αποσταλούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου, τα ονομαστικά του στοιχεία και τον κωδικό του χωρίς να περιέχουν τους κωδικούς των βαθμολογητών. Με νεότερη εγκύκλιο θα καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία αποστολής των αποκομμάτων και των καταστάσεων προς τα Λύκεια, η οποία προγραμματίζεται περίπου για την Κυριακή  29 Ιουνίου 2014, ώστε οι βαθμοί να ανακοινωθούν στα Λύκεια την 1η ή το αργότερο τη 2η Ιουλίου.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα στο τύπο (εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και  Τα ΝΕΑ):
Aναμένονται αυξητικές τάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο, λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στα αρχαία. Ανοδικά θα κινηθούν οι Νομικές σχολές, τα τμήματα Φιλολογίας και Κοινωνιολογίας. Στο 2ο και 4ο πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα, αν και στις Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται άνοδος. Έχει ενδιαφέρον πως η εικόνα που παρουσιάζουν τα γραπτά στα Μαθηματικά, θα είναι καλύτερες από πέρυσι. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση εξαιτίας της δυσκολίας που παρουσίασαν τα θέματα στη Βιολογία και τη Χημεία. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότερα μόρια για την είσοδο στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές. Τέλος στο 5ο επιστημονικό πεδίο, οι επιδόσεις στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, κάτι θα επηρεάσει ανοδικά και τις βάσεις, κυρίως στις σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση.

Αμέσως μετά οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Το Lesvosnews.net σας παρουσιάζει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον υπολογισμό μορίων των Πανελληνίων εξετάσεων σε συνεργασία με το eduadvisor.gr

Μοιράσου το άρθρο!