Εκπαίδευση

26/02/2016 - 13:36

70 εκπαιδευτικοί της Λέσβου στο σεμινάριο με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια

Με τη συμμετοχή 70 Εκπαιδευτικών από την Α/θμια και Β/μια Εκπαίδευση της νήσου Λέσβου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση στο ΠΕΚ Μυτιλήνης. Διοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης A/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου και το Σχολικό Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) Ν. Λέσβου.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να συμβάλει μέσω των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων να εφοδιάζονται με γνώσεις, αντιλήψεις και στάσεις οι μαθητές προκειμένου να κυκλοφορούν με ασφάλεια είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί οχημάτων.

Στο Σεμινάριο μίλησαν για το θέμα της «Οδικής Ασφάλειας» ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Γεώργιος Γουγούλας, για το θέμα «Κυκλοφορώντας με τη σκέψη στον άλλο» ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Ντούμας Κων/νος, ενώ για το θέμα «Το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης» ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κ. Ιγνάτιος Λασκαρίδης. Επίσης παρουσιάστηκαν αξιόλογες διδακτικές προτάσεις με Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιήθηκαν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και ΕΠΑΛ της Λέσβου από τους εκπ/κούς της Α/θμιας Εκπ/σης: Στρατή Φωτεινό, Δέσποινα Λημναίου, Σεβαστή Φαμέλου, Νίκη Μιχάλου, Μαρία Χαλκιά και από τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπ/σης Κωνσταντίνα Γκιουμέ και Λιάνα Σπανού.

Μοιράσου το άρθρο!