Εκπαίδευση

12/10/2015 - 12:55

86 μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


       « Ξεκινάνε σήμερα τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.
    Θα φοιτήσουν συνολικά 86 άποροι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από τους 96 συνολικά αιτηθέντες. Θα λειτουργεί καθημερινά από 15.00- 22.00 και στελεχώνεται από 19 καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων. Στους 27 συνολικά εθελοντές καθηγητές, που δήλωσαν συμμετοχή, για να στηρίξουν τους άπορους μαθητές μας, ένα Μεγάλο Ευχαριστώ, εκ μέρους και της Δημοτικής Αρχής αλλά και εκ μέρους όλων των μαθητών. Η Λέσβος της αλληλεγγύης, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και στον τομέα της Εκπαίδευσης.
    Ξεκίνησε, επίσης, την λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Παίζω και Δημιουργώ το Όνειρο…στην Ονειροχώρα», με την συμμετοχή εξήντα παιδιών ηλικίας 5-12 ετών, το οποίο όπως είχαμε πει στηρίζεται και από εθελοντές καλλιτέχνες- δημιουργούς και μουσικοπαιδαγωγούς  του τόπου μας, αποδεικνύοντας έτσι την Λέσβο της αλληλεγγύης και στον τομέα του πολιτισμού και της παιδαγωγικής δημιουργίας.
    Οι παραπάνω δράσεις,  μαζί με το εν εξελίξει πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγεία για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών μας καθώς και με την Λειτουργία Ομάδων Γονέων και Εφήβων,  αποτελούν την συνολική  παρέμβαση της Δημοτικής μας Αρχής, από την πρώιμη νηπιακή ηλικία μέχρι και την εφηβεία,  αποδεικνύοντας το νοιάξιμο και τη θέληση μας, πέρα από τα στενά όρια «αρμοδιοτήτων» της αυτοδιοίκησης, με μοναδικό πλοηγό  μας… την φαντασία.
Φυσικά δεν θα είχαμε καταφέρει όσα καταφέρνουμε, αν δεν είχαμε την στήριξη και την εκπληκτική εθελοντική προσφορά των ίδιων των Δημοτών μας, που κατανοούν ότι όλοι μαζί Δήμος Λέσβου και πολίτες συνεργαζόμενοι, μπορούμε να προσφέρουμε ανακούφιση, διέξοδο και ελπίδα, στα αδιέξοδα των μνημονίων και στα θύματα τους, που καθημερινά αυξάνονται.   
 

Μοιράσου το άρθρο!