Εκπαίδευση

15/11/2022 - 19:40

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Η ΔΑΚΕ Λεσβου πανηγυρίζει... Δεν μας λέει όμως το γιατί

    Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

σχεδόν δέκα μέρες μετά τις νόθες ψευδοεκλογές της Κεραμέως και της Κυβέρνησης για τα ΥΣ, ξύπνησαν οι  παραγοντίσκοι της καρέκλας και της πρεμούρας της παράταξης της ΔΑΚΕ και έπιασαν το νήμα εκεί που το είχαν αφήσει το 2020 στις τότε ηλεκτρονικές εκλογές. Αυτό που κάνουν πως  δεν κατάλαβαν, είναι πως ο Κλάδος πανελλαδικά τους απάντησε συντεταγμένα και οργανωμένα με την μεγάλη αποχή  από  τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία ,στάση που αποτελεί παρακαταθήκη για τους πολύμορφους αγώνες που περιμένουν τον Κλάδο.

Οι «συνδικαλιστές» της ΔΑΚΕ Λέσβου έχουν μια «ιδιαίτερη» σχέση με τους αριθμούς, τις συγκρίσεις αλλά και με τη λειτουργία των Σωματείων.

Κρύβουν επιμελώς πως στην ΟΛΜΕ η ΔΑΚΕ  βρήκε αρωγούς τις παρατάξεις της ΠΕΚ(ΚΙΝΑΛ),  των ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ)  και όλοι μαζί έδωσαν  «χείρα βοηθείας» στην Κεραμέως στην προσπάθεια  να περάσει τον  αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη, αλλά και το σύνολο των αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών  αναδιαρθρωσεων στην Εκπαίδευση που υποθηκεύουν τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Μετά την προσπάθεια διάλυσης μαζί με την ΠΕΚ(ΚΙΝΑΛ) του σωματείου το καλοκαίρι του 2022 με το «σαμποτάζ»   των εκλογών για το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Λέσβου και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, όπου πίσω από το ύψος της συνδρομής στο Σωματείο έκρυβαν  την αποπομπή τους από την ΟΛΜΕ για τα «έργα και ημέρες τους» στις ψευδοεκλογές του 2020 για τα ΥΣ, έρχονται σήμερα να ζητήσουν και τα ρέστα.

Οι αρχιερείς της αριστείας, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού , έβαζαν και βάζουν πλάτη στην εκάστοτε αντιλαϊκή Κυβερνητική πολιτική και χέρι-χέρι μαζί με την Διοίκηση την υλοποιούν μέσα στα ΥΣ με μόνιμη επίκληση τον νόμο.

Τώρα που εκλεχτήκαν  στα ΠΥΣΔΕ  οι δύο της ΔΑΚΕ θα θέλαμε να μας πουν αν:

  • θα σταματήσουν να υπάρχουν τα 27-ρια τμήματα;
  • θα πηγαίνει το 1/3 και πλέον των συναδέλφων σε 3 έως 5 σχολεία. οργώνοντας  κάθε μέρα  το νησί από την μία άκρη στην άλλη;
  • θα πληρωθούν προκαταβολικά τα οδοιπορικά γιατί δεν φτάνει ο μισθός για νοίκι, καύσιμα και ρεύμα;
  • θα δίνονται και θα κοινοποιούνται όλα τα κενά στην αρχή της χρονιά για να γίνονται οι προσλήψεις των αναπληρωτών σε μία φάση;
  • θα υπάρξει μέριμνα για την εγκατάσταση των αναπληρωτών στον τόπο πρόσληψης ;

Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος τους «Μαυρογιαλούρους»  της ΔΑΚΕ. Η απάντηση γνωστή:  «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Τα εκπαιδευτικά σωματεία όλα τα παραπάνω και μια σειρά ακόμη αιτήματα, τα έχουν προμετωπίδα της δράσης τους.  

Θα περίμενε κανείς από τους κατ όνομα «συνδικαλιστές» της ΔΑΚΕ, να ήξεραν τουλάχιστον ότι θεσμικά, τα συνδικάτα είναι οι νόμιμοι συνομιλητές που διεκδικούν από την εργοδοσία. Η λογική του ο καθένας μόνος του απέναντι στο θεριό, φαίνεται τους  αρέσει πολύ και  ιδιαίτερα όταν είναι «team Θεριό» που λένε και οι αγγλοσάξονες.

Φυσικά όταν θεωρείς τα σωματεία  χώρο όπου εκκολάπτονται παρατρεχάμενοι-αυλοκόλακες σε «διατεταγμένη υπηρεσία»  στην Τοπική Διοίκηση και στο Μηχανισμό της Εκπαίδευσης, λογικό είναι και να τα υποτιμάς και να μη ντρέπεσαι να στέλνεις ενημερωτικά ότι επειδή πήγες ενάντια στη θέληση του 95% του κλάδου, θα σαμποτάρεις  την ίδια την υπόσταση του σωματείου και θα επανέλθεις στις εκλογές της διοίκησης όταν τελειώσουν οι συναλλαγές των προθύμων.

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στην ΔΑΚΕ οι αρχαιρεσίες της 21ης Ιουνίου  2022 για το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Λσβου και την ΟΛΜΕ έγιναν:

  1. Με το σύνολο των συναδέλφων ατακτοποίητων οικονομικά, άρα χωρίς δικαίωμα ψήφου, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ, καθώς απαξίωσε  ως 1η παράταξη να δώσει την πάγια εντολή στη μισθοδοσία για τις μηνιαίες κρατήσεις. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ προσπαθεί η ΕΛΜΕ να διορθώσει στη μισθοδοσία την «ικανότητα» αυτή της ΔΑΚΕ στο να κάνει ερείπια και τα πιο απλά πράγματα.
  2. Με το ταμείο της ΕΛΜΕ κλειστό στην τράπεζα.
  3. Με τα διαδικαστικά και τις προθεσμίες που προβλέπει το καταστατικό του σωματείου μας για τις αρχαιρεσίες του κυριολεκτικά στα πιο ακραία όρια χρόνου.
  4. Με την συνδικαλιστική άδεια για εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογές να έχει καταργηθεί από τους «μέντορες» της ΔΑΚΕ στην ηλεκτρονική καρικατούρα .
  5. Με τους συναδέλφους αναπληρωτές να είναι με την βαλίτσα στο χέρι για αναχώρηση. Αλήθεια η ΔΑΚΕ έχει ιδέα τι ποσοστό του κλάδου βρίσκεται σε εργασιακή ομηρία από τους «μέντορες» της, ή θα μας πει για τους διορισμούς που οι «μέντορες» της, δεν έκαναν επί 12 χρόνια και ξύπνησαν όταν πλέον τα σχολεία σχεδόν θα διαλυόταν με τις συνταξιοδοτήσεις, για να καμώνονται ότι η σταγόνα στον ωκεανό που οι ΙΔΙΟΙ δημιούργησαν αξίζει και τα «συγχαρητήρια» από πάνω.
  6. Με την ΔΑΚΕ και τους συν αυτώ της ΠΕΚ να καλούν σε αποχή, εκτός του ότι οι ίδιοι δεν συμμετείχαν στο ίδιο το σωματείο. Για την ΔΑΚΕ η καρέκλα, όπως δήλωσαν, των υπηρεσιακών συμβουλίων ήταν το μόνο με το οποίο είχαν ραντεβού
  7. Με όλο το τότε συμβούλιο της ΟΛΜΕ να έχει έρθει στη Λέσβο προκειμένου να πείσει την ΔΑΚΕ να μην τινάξει το σωματείο στον αέρα.

Μετά απ όλα αυτά ζητάει και συγκρίσεις συμμετοχής, των εκλογών του σωματείου της ΛΕΣΒΟΥ με τις εκλογές play station των υπηρεσιακών συμβουλίων του 2022, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί άλλου σωματείου, της Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου . ΤΟΣΟ «ΑΣΧΕΤΟΙ ή τόσο απατεώνες»?

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο  συνειδητά και οργανωμένα  μέσα από τις γραμμές του Σωματείου να ορθώσει το ανάστημά  του. Να καταδικάσει μέσα από την συλλογική συμμετοχή και δράση κάθε είδους πρακτικές που απαξιώνουν, αποδυναμώνουν το κοινό μας σπίτι που είναι το Σωματείο.

παραπέμπουμε στα σχετικά:

 

  1. Έργα και ημέρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ανακοίνωση 16-6-2022
  2. Ανακοίνωση παραδοχής της ΔΑΚΕ, του πραγματικού λόγου που σαμποτάρισε τις αρχαιρεσίες του σωματείου
  3.  Χαιρετισμός ΑΣΕ και το γιατί πονάει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό η αποτυχία διάλυσης του σωματείου το καλοκαίρι του 2022

Μοιράσου το άρθρο!