Εκπαίδευση

11/10/2018 - 11:18

Αμετανόητη η ΕΛΜΕ Λέσβου... επιμένει στην απόφαση της ντροπής !

Τι κι αν η απόφασή τους έχει προκαλέσει αντιδράσεις!  Μέχρι και το Υπουργείο Παιδείας "άδειασε" την ΕΛΜΕ Λέσβου!  Η Λέσβος έχει διασυρθεί σε όλη την Ελλάδα και τα στελέχη της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου επανέρχονται και επιμένουν για τον όρο "λαθρομετανάστης"

Τους φτύνει η κοινωνία και όλος ο δημοκρατικός κόσμος και εκείνοι νομίζουν ότι βρέχει... Μάλιστα σήμερα προχώρησαν και στην έκδοση ψηφίσματος με ημερομηνία 10/10/2018  κάνοντας μαθήματα γλωσσολογίας και νομικής... Το ψήφιμσμα περιγράφει ουσιαστικά όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν συνεδριάση της ΕΛΜΕ Λέσβου πριν ένα μηνα.

Το βαρέλι  της ακροδεξιάς λογικής για την ΕΛΜΕ Λέσβου δεν έχει πάτο... Ας συνεχίσουν στον κατήφορο

Πως και δεν το σκέφτηκαν να βγάλουν και κάποια ανακοίνωση για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που έσωζε "λαθρομετανάστες"

 

 Αναλυτικά το ψήφισμα από την ΕΛΜΕ Λέσβου

Μετά την εισαγγελική έκκληση για την μη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» και μετά από τις διάφορες λεκτικές αντιπαραθέσεις που λαμβάνουν χώρα στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας (συνήθως κατά την υλοποίηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου κρίνει απαραίτητο να δοθούν οι παρακάτω διευκρινήσεις:

• Η εισαγγελική έκκληση δεν είναι νόμος του Ελληνικού κράτους, ούτε απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου. Είναι μια παράκληση μη δεσμευτική και τίποτα παραπάνω.

• Δεν τεκμηριώνεται τίποτα ρατσιστικό και ξενοφοβικό στον όρο «λαθρομετανάστης», απ’ όλους αυτούς που το ισχυρίζονται.

• Σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει επίσημα η χώρα μας, ο όρος «πρόσφυγας» νοείται μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής και εφ’ όσον του χορηγηθεί άσυλο. Έτσι για την Αλγερία π.χ. πρώτη χώρα υποδοχής είναι το Μαρόκο, η Λιβύη κλπ. Ειδικά για τη Συρία μπορεί να μη θεωρηθεί πρώτη χώρα υποδοχής η Τουρκία αφού έχει κυρώσει τη σύμβαση του ‘51 και το πρωτόκολλο που την ακολουθεί με επιφύλαξη.

• Μετανάστης ονομάζεται αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του με τη θέλησή του, έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έχει στην κατοχή του όλα τα νόμιμα έγγραφα.

• Ο παράτυπος μετανάστης υπολείπεται του κανονικού μετανάστη σε κάποιες τυπικές λεπτομέρειες (π.χ. έχει γίνει η έγκριση αλλά όχι η έκδοση κάποιου εγγράφου).

• Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες καλείται «παράνομος μετανάστης», έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο «λαθρομετανάστης». Το συνθετικό λαθροχρησιμοποιείται ευρέως για παράνομες δραστηριότητες. Έτσι χρησιμοποιούμε τους όρους «λαθρεπιβάτης», «λαθροκυνηγός», «λαθρεμπόριο» κλπ.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της απόφασης ψήφισε η ΔΑΚΕ, κατά η Αγωνιστική Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ, ενώ η Αυτόνομη Πρωτοβουλία δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

 

-------------

 

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, δεν υπάρχουν λαθραίοι Μαθητές

Υπουργείο Παιδείας : Η απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου προκαλεί αλγεινή εντύπωση

Τι λένε οι συνδικαλιστές - εκπαιδευτικοί για την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου που προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης»

Η ντροπή της Λέσβου έχει όνομα: ΕΛΜΕ Λέσβου !!!

Μοιράσου το άρθρο!