Εκπαίδευση

29/04/2012 - 19:01

Ανακοίνωση Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών για την εκλογική άδεια

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ θεωρεί αυθαίρετη και απαράδεκτη την απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, o οποίoς ερμηνεύοντας κατά βούληση τη σχετική με την εκλογική άδεια νομοθεσία, αρνείται να εγκρίνει τη σχετική άδεια σε συναδέλφους. Συγκεκριμένα η εκλογική νομοθεσία προβλέπει εκλογική άδεια τριών ημερών για όσους μετακινούνται σε νησιά. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου σε πρόσφατη εγκύκλιο του αναφέρει «ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς που πρόκειται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ότι τρεις ημέρες θα χορηγηθούν μόνο σε όσους θα ταξιδέψουν στο Ιόνιο, στη Δυτική Μακεδονία, στην 'Ήπειρο και  την Κρήτη». Φαίνεται μέσα από αυτήν την απόφαση να μη λαμβάνει υπόψη του τα παρακάτω:

  • Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αποτελεί βασικό συνταγματικό δικαίωμα καιν υποχρέωση και η διοίκηση οφείλει να την εξασφαλίζει
  • Τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες, τις οποίες βιώνουν οι συνάδελφοι και πολύ περισσότερο οι συνάδελφοι που κατάγονται από άλλες περιοχές(οι οποίοι αποτελούν ένα αξιοσέβαστο ποσοστό των εκπαιδευτικών της Λέσβου) και οι οποίες είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του μνημονίου.
  • Τις προβληματικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού μας

Δεν αντιλαμβανόμαστε τη σπουδή του να γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως και ζητάμε να αναθεωρήσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να στηρίξει έμπρακτα τους συναδέλφους.

Μοιράσου το άρθρο!