Εκπαίδευση

09/07/2021 - 12:53

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Πού και πώς θα τις δείτε - Άνοδος βάσεων

Πανελλαδικές 2021 : οι πρώτοι της Λέσβου

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των πάνω από 100.000 υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Οι βαθμολογίες που θα αναρτηθουν μετά τις 13.00, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην εφαρμογή, θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

SMS

Φέτος όσοι υποψήφιοι το έχουν αιτηθεί, λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι, που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί. Σημειώνεται, ότι ο συνολικός αριθμός εισακτέων, σύμφωνα με το υπουργείο, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.

 

 Άνοδος Βάσεων

Κατακόρυφη αύξηση των βάσεων εισαγωγής, αναμένεται στις περιζήτητες σχολές, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ.

Ειδικότερα αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες, Νομικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές. Οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα 18.000 μόρια και πάνω ενώ άνοδος αναμένεται και στην Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 

Νίκη Κεραμέως - Το μήνυμά της για τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες 2021

Εν τω μεταξύ, «συγχαρητήρια» έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε όλους τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2021 για την προσπάθειά τους, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και «στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που στέκονται δίπλα σας σε κάθε βήμα».

«Το μέλλον σας ανήκει», αναφέρει η κα Κεραμέως και προσθέτει: «Ξεκινά μία νέα σελίδα στη ζωή σας, εύχομαι να τη γράψετε όπως την έχετε ονειρευτεί». Η ανάρτηση για τις Πανελλήνιες 2021 καταλήγει με ευχές για «καλή πρόοδο» και «καλό καλοκαίρι».

 

 

διαβάστε:

Πανελλαδικές 2021 : οι πρώτοι της Λέσβου

Πρωταθλήτρια και στις πανελλαδικές η “χρυσή” αθλήτρια της Λέσβου Μαρία Κάσσου

Μοιράσου το άρθρο!