Εκπαίδευση

31/07/2013 - 20:56

Ανησυχία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων

H πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα/κινητικότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ δημιουργεί εύλογες ανησυχίες και ανασφάλεια στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δεδομένης της υπάρχουσας πολυετούς υποστελέχωσης των διοικητικών υπηρεσιών του και της σημαντικής συμβολής των διοικητικών υπαλλήλων στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου να ανταπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις.
Καίριο αίτημα της Πρυτανικής Αρχής του Ιδρύματος, για τη συνέχιση της εύρυθμης ακαδημαϊκής και διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος, αποτελεί η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για την πλήρη κάλυψη των επιτακτικών αναγκών σε όλες τις πανεπιστημιακές μονάδες (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος, Σύρος). Ο πολυνησιωτικός χαρακτήρας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οι ευλόγως ιδιαίτερες ανάγκες που εκ του χαρακτήρα αυτού προκύπτουν, έχουν αναγνωρισθεί στο παρελθόν από την Πολιτεία και οδήγησαν στην εξαίρεσή του από οριζόντια μέτρα, με την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (Ν. 4139/2013, ΦΕΚ Α΄ 74), η οποία στηρίχθηκε στην επιβαλλόμενη από το άρθρο 106 του Συντάγματος ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διεκδικεί την ενίσχυση της στελέχωσής του και συγχρόνως θα αντιδράσει με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο σε ενδεχόμενη ρύθμιση που θα επιφέρει μείωση του προσωπικού του. Έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και τα αρμόδια Υπουργεία και συνεχίζει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προάσπιση του σημαντικού ακαδημαϊκού του ρόλου σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, καθώς και του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού του ρόλου στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. 
 

Μοιράσου το άρθρο!