Εκπαίδευση

14/02/2014 - 18:55

Αποφάσεις του Συμβουλίου Πανεπιστημίου Αιγαίου

style="text-align: justify;"> 
Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πρόσφατη  συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του Ομότ. Καθηγητή Σταύρου Θωμαδάκη συζήτησε σημαντικά θέματα λειτουργίας, οικονομικών και στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τη συμμετοχή του Πρύτανη Καθηγητή Π. Τσάρτα, των Αντιπρυτάνεων Ν. Σουλακέλλη, Α. Δημητρακοπούλου και Ι. Κάλλα καθώς και των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών.
 
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Συμβούλιο για την πρόσφατη συνάντηση των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων των Συμβουλίων με τον Υπουργό Παιδείας καθώς και τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και ειδικότερα την ανάγκη  σταθεροποίησης των προϋπολογισμών και την σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου. Επίσης ενημέρωσε το Συμβούλιο για την επιστολή των Προέδρων προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τα θέματα που χρήζουν διευκρίνησης καθώς και για τα νέα οργανογράμματα των ΑΕΙ (που θα περιλαμβάνουν την καταγραφή κλάδων και θέσεων διοικητικού προσωπικού, θα διασφαλίσουν τόσο τις θέσεις εργασίας των διοικητικών υπαλλήλων όσο και την δυνατότητα λειτουργίας  των Πανεπιστημίων) και τα οποία πρέπει να εγκριθούν από τα Συμβούλια ως τμήμα του Οργανισμού.
 
Ο κ. Πρύτανης στη συνέχεια ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις τρέχουσες εξελίξεις  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση των Πανεπιστημίων και τις πρόσφατες συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας. 
 
Οργανισμός Πανεπιστημίου Αιγαίου: Το Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιπρύτανη κ. Ν. Σουλακέλλη για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής και τις γενικές αρχές για την σύνταξη του Νέου Οργανισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συζήτησε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την έγκριση του Οργανισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 
 
Εκλογή Πρύτανη: Το Συμβούλιο τροποποίησε το χρονοδιάγραμμα εκλογής Πρύτανη ώστε να δίνεται η χρονική δυνατότητα ενημέρωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας και συζήτησης των προγραμματικών θέσεων των υποψηφίων Πρυτάνεων. Το Συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί δημοσιότητα με την έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την θέση του Πρύτανη στις 14 Φεβρουαρίου 2014. Η επίσημη προκήρυξη των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2014, η προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 28η Μαρτίου 2014, η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει από το Συμβούλιο στις 4 Απριλίου 2014 και η εκλογή Πρύτανη θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2014.
 
Ίδρυση ΝΠΙΔ: Το Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Αντιπρύτανη κ. Ιωάννη Κάλλα για τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής που διερευνά τις θετικές και αρνητικές πλευρές από την πιθανή ένταξη του ΕΛΕ στο ΝΠΙΔ, συζήτησε αναλυτικά το ζήτημα της ίδρυσης Ν.Π.Ι.Δ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αποφάσισε :
Α. Την ίδρυση Ν.Π.Ι.Δ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την απορρόφηση της Εταιρείας Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε αυτό.
Β. Την συνέχιση των εργασιών της επιτροπής για την διερεύνηση των ανοικτών ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπισθούν  στην περίπτωση ένταξης του ΕΛΕ στο ΝΠΙΔ. Αναμένει την υποβολή ολοκληρωμένης εισήγησης ώστε να  αποφασίσει για τον τρόπο, χρόνο και διαδικασία ένταξης ή συνύπαρξης του ΕΛΕ  με το ΝΠΙΔ.
Γ. Να ζητήσει νομική υποστήριξη από ειδικευμένα νομικά γραφεία για την κατάρτιση του ΠΔ ίδρυσης του ΝΠΙΔ, το οποίο μετά την έγκριση του από το Συμβούλιο θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας για θεσμοθέτηση. 
 
Ετήσιος Απολογισμός Δραστηριοτήτων: Το Συμβούλιο αποφάσισε την διαδικασία και το πλαίσιο κατάρτισης και έγκρισης του ετήσιου απολογισμού των δραστηριοτήτων και της εν γένει λειτουργίας του Ιδρύματος  που αποτελεί μια από τις κύριες αρμοδιότητες του (Ν. 4009/11 άρθρο 8 παρ. 10 περ. θ’). Ο απολογισμός θα κατατεθεί για έγκριση στις αρχές Μαρτίου και θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου .
 
Στρατηγικός σχεδιασμός: Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Συμβούλιο ενημερώθηκε από την Αντιπρύτανη κα Αγγελική Δημητρακοπούλου για τις διαδικασίες διαβούλευσης επί του Στρατηγικού Σχεδιασμού και συζήτησε τις διαδικασίες έγκρισης του.
 

Μοιράσου το άρθρο!