Εκπαίδευση

26/09/2018 - 16:14

Αποκαλυπτική επιστολή γονέων - κηδεμόνων Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης - Καταγγελία για εκφοβισμό!

Δ

υστυχώς, αντί η σχολική χρονιά φέτος να ξεκινήσει για τα παιδιά μας σε κλίμα ηρεμίας, τόσο απαραίτητου για την πρόοδό τους, με λύπη μας διαπιστώσαμε, ότι στο σχολείο επικρατεί κλίμα αναταραχής, άγχους, και αβεβαιότητας που οφείλεται σε δράσεις, ενέργειες και παραλείψεις θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων.


Συγκεκριμένα, το συστεγαζόμενο σχολείο, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, που μεθοδευμένα συγκεντρώθηκε στην Α΄ Λυκείου, (κάτω από την ανοχή και πολύ περισσότερο τις ευλογίες των εκπαιδευτικών αρχών του τόπου μας, κατά παράβαση της κείμενης εκπαιδευτικής νομοθεσίας), αδυνατώντας να τους στεγάσει, ζήτησε  επιτακτικά, χρησιμοποιώντας  κάθε μέσον, την παραχώρηση αιθουσών από το σχολείο μας.


Η απαίτηση αυτή, με τη στήριξη του Δημάρχου, του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης και του Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης έχει ως κύριο στόχο την απομείωση της κτιριακής του υποδομής, βάσει της οποίας χαρακτηρίστηκε ως Πειραματικό, και κατ’ επέκταση την αποδυνάμωσή του,  έτσι ώστε στη συνέχεια να κινδυνεύει βάσιμα να χάσει τον χαρακτηρισμό αυτόν. Οι ανωτέρω θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες που θα έπρεπε να διασφαλίσουν τη λειτουργία ενός Σχολείου που συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 Πειραματικών Λυκείων της χώρας και είναι το μοναδικό σε όλο το Αιγαίο, δυστυχώς πράττουν ό,τι είναι δυνατόν για να το υπονομεύσουν, να το ακρωτηριάσουν, να το εξαφανίσουν.
Εμείς, όμως, ως γονείς θα περιφρουρήσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου  μας, επειδή επιλέξαμε συνειδητά τη φοίτηση των παιδιών μας σε ένα τέτοιου τύπου σχολείο εκτιμώντας τον καινοτόμο τρόπο λειτουργίας του, που προσφέρει πολύπλευρη μόρφωση από ένα έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, που καλλιεργεί τις κλίσεις και τις δεξιότητες των παιδιών μας.


Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια άδικη επίθεση σε ένα σχολείο για το επίπεδο της δουλειάς του οποίου μιλάνε οι επιτυχίες του στις πανελλήνιες εξετάσεις, οι διακρίσεις των μαθητών του σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, η συμμετοχή τους σε πανελλήνια μαθητικά συνέδρια και ευρωπαϊκά προγράμματα.


Δεν μπορούμε να δεχτούμε την αθέμιτη επίθεση σε ένα σύλλογο διδασκόντων που τους χαρακτηρίζει η αυταπάρνηση, η επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση, η αγάπη για το παιδί, ο σεβασμός στην προσπάθεια και τον αγώνα που κάνουν για την κατάκτηση της γνώσης, για την εκπλήρωση των ονείρων τους.


Σε όλη τη διάρκεια της ανίερης αυτής επίθεσης στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά μας, με πρωτοβουλία της διευθύντριας και του συλλόγου διδασκόντων κρατηθήκαμε, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας, μακριά από κάθε ενέργεια, μακριά από κάθε αντιπαράθεση. Πεποίθηση του Συλλόγου διδασκόντων του Σχολείου μας ήταν ότι όλοι, γονείς και μαθητές, θα έπρεπε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και αξιοπρέπεια και ότι το θέματα θα επιλύονταν στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων με την τήρηση της νομοθεσίας που προβλέπει ξεκάθαρα λύσεις σε τέτοιου είδους συνήθη εκπαιδευτικά προβλήματα.


Οι πιέσεις, ο εκφοβισμός από συμπολίτες μας και εκπρόσωπο του δημοσιογραφικού κόσμου, η ακατάσχετη λασπολογία στο τέλος υπερίσχυσαν της νομιμότητας. Χωρίς καμία υποστήριξη από πουθενά, με τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου των εκαπαιδευτικών και την ΕΛΜΕ Λέσβου να τηρούν «αιδήμονα σιγήν», λειτουργώντας, όμως, με τη στάση τους αυτή υπέρ της κατάφωρης παραβίασης της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, εκβιάστηκαν να παραχωρήσουν αυτό που με αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις απαιτείτο.


Εμείς όμως, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θα επιδείξουμε την αυτοσυγκράτηση και την αξιοπρέπεια που ο Σύλλογος διδασκόντων συνειδητά υπέδειξε να διατηρήσουμε. Οφείλουμε, όμως, να δηλώσουμε ότι στεκόμαστε σθεναρά κοντά τους, τους στηρίζουμε στον αγώνα τους για διατήρηση ενός τύπου σχολείου που έχει ανάγκη η πόλη μας, στον αγώνα τους για μια παιδεία που εκτός από γνώσεις καλλιεργεί το ήθος, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό στους νόμους.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

-----

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ και εδώ

Μοιράσου το άρθρο!