Εκπαίδευση

14/05/2014 - 17:59

Αυτός ο μαθητής της Λέσβου αξίζει πολλά βραβεία!

yle="text-align: justify;">Σε συγκινητική τελετή, η οποία διοργανώθηκε από το Λύκειο Πέτρας, προς τιμήν του τυφλού μαθητή της Γ’ Λυκείου, Νικόλαο Γκαγκούλη, ο οποίος αρίστευσε και έγινε σημαιοφόρος, παρέστη, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και τον βράβευσε μετά από πρόταση του Αντιδημάρχου, Γιώργου Κυριαζή και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τιμητική πλακέτα, για το ήθος και την αριστεία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Νικόλαο Γκαγκούλη, παρακολουθούν καθημερινά δυο καθηγητές ειδικής αγωγής (Φιλόλογος και Μαθηματικός) και μέσα από ειδικό μηχάνημα που διαθέτει το σχολείο παράγουν τα ψηφιοποιημένα κείμενα και βάσει αυτών μελετά και αριστεύει.

Την εν λόγω τελετή παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου & Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Παναγιώτης Ζαφειρίου, οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Κυριαζής και Αντώνης Κουμαράς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πέτρας, Κλεάνθης Θεολόγου, ο πρώην Δήμαρχος Πέτρας, Απόστολος Αλατζάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Στύψης, Φωκίων Γελαγώτης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσοστόμου, οι Διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Πέτρας, εκπρόσωπος της Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρίας Παπαδανιήλ, καθώς και η εκπαιδευτική κοινότητα της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας και πλήθος μαθητών.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Διευθυντής του Λυκείου Πέτρας, Βαγγέλης Ζορμπάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την απόφαση βράβευσης και αναφέρθηκε ειδικότερα, στην προσωπικότητα και το ήθος του βραβευθέντος μαθητή.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο εκπρόσωπος της, Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Πρόδρομος Ελευθερίου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, στον χαιρετισμό του, επήνεσσε τον μαθητή Νικόλαο Γκαγκούλη, για το ήθος και για την αριστεία του, τους γονείς του οι οποίοι του συμπαραστάθηκαν και του συμπαραστέκονται, προσθέτοντας ότι: «όπου κείνται άθλα αρετής» κατά τον Θουκυδίδη, «εκεί οι πολίτες γίνονται καλύτεροι». Εξήρε, τέλος, τη θέληση και το υψηλό ψυχικό του σθένος να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ειδικής περίπτωσης του (τυφλότητα) και του ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.  

Επίσης, τιμητικά δώρα ο Δήμαρχος έδωσε και στον Λυκειάρχη, καθώς και βιβλία εκ των διαθεσίμων του Δήμου, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Σχολείου.

Τέλος, ο κ. Βουνάτσος, ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Λυκείου Πέτρας, που ο Δήμαρχος ως Νομάρχης, το 2001 είχε εγκαινιάσει, οι οποίες αίθουσες όπως και αυτή του εργαστηρίου φυσικών επιστημών, ανακαινίσθηκαν με δαπάνες της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!