Εκπαίδευση

13/12/2018 - 13:37

up date : Βρέθηκε λύση για το σχολείο της Μόριας και όλα τα σχολεία της Λέσβου

up date

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κος Αντώνης Γιαννάκης μας ενημέρωσε ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη  που είχε με τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Παναγιώτη Κατσαβέλλη και σε συνεργασία με τη ΔΟΥ Μυτιλήνης δόθηκε λύση και έτσι όλα τα σχολεία του νησιού θα έχουν στη διάθεσή τους φορολογική ενημερότητα.

 Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ:

Η ΔΕΥΑ Λέσβου σας ενημερώνει ότι χθες 12 Δεκεμβρίου 2018 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Δημάρχου Λέσβου παρουσία του κ. Δημάρχου, του κ. Παναγιώτη Κατσαβέλλη, Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και του κ. Προέδρου της ΔΕΥΑ Λέσβου, δόθηκαν λύσεις στο θέμα που προέκυψε μεταξύ ΔΕΥΑΛ και των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Λέσβου.
Ταυτόχρονα από χθες, 12-12-2018, πραγματοποιήθηκε άρση της παρακράτησης της φορολογικής ενημερότητας για όλα τα σχολεία του Δήμου Λέσβου.

 

 

------

Το σχολείο αναφέρει το Δημοτικό Σχολείο Μόριας  κάθε χρόνο διοργανώνει δράσεις και προγράμματα προκειμένου οι μαθητές μας να γνωρίσουν και να ζήσουν καταστάσεις πέρα από τα όρια του χωριού τους,  ένας τόπος, που εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει το κέντρο προσοχής όλου του κόσμου λόγω του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών.

  Ένα από τα προγράμματα αυτά είναι και η επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων σε συνδυασμό με επισκέψεις στην Ακρόπολη και σε μουσεία της Αθήνας, η οποία προγραμματίστηκε να γίνει αυτό το μήνα. Το σχολείο μας είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση Νικόλαο ( και εγγράφως αλλά και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον  Διευθυντής του σχολείου την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των μαθητών της Ε΄και ΣΤ¨τάξης και των συνοδών εκπαιδευτικών από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο η Βουλή ενέκρινε την κάλυψη των ανωτέρω εξόδων με το ποσό των 4.700 € , ποσό το οποίο θα κατέθετε στη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου μόλις ολοκληρωνόταν η διαδικασία αποστολής σχετικών δικαιολογητικών στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής.

Ένα από τα δικαιολογητικά αυτά είναι και το Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας της  Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου. Εδώ ακριβώς όμως παρεμβαίνει η ΔΕΥΑΛ η οποία μπλοκάρει την Φορολογική Ενημερότητα και στην ουσία την επίσκεψη του σχολείου μας στην Αθήνα καθώς η οικονομική διαφορά που έχει με τη  Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου δεν επιτρέπει στη Σχολική Επιτροπή να στείλει στη Βουλή το Αποδεικτικό. Αποτέλεσμα  της διαφοράς  μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου είναι το Δημοτικό Σχολείο Μόριας να μην μπορεί να παραλάβει το ποσό των 4.700€ ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή  στη Βουλή.

Μοιράσου το άρθρο!