Εκπαίδευση

22/06/2012 - 12:57

Δεύτερη θέση για το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής στο Μαθητικό Διαγωνισμό "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση"

yle="text-align:justify;">Tην Πέμπτη 21-6-2012 διεξήχθη ο τελικός του Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων στο AthensInformation Technology. Το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής κατέκτησε τη δεύτερη  θέση με την εταιρεία KalloniAgroCom λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές και ενθαρρυντικά σχόλια. Η ιδέα της ηλεκτρονικής εμπορίας και δημοπράτησης αγροτικών προϊόντων ,το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο και η παρουσίαση των επιτευγμάτων απο τους μαθητές του τμήματος Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καλλονής κρίθηκαν θετικά από την επιτροπή του διαγωνισμού η οποία αποτελούνταν από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Το σχολείο μας ευχαριστεί την επιτροπή του διαγωνισμού και τα στελέχη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και πιστεύει πως πρωτοβουλίες αυτού του είδους ενισχύουν και συμπληρώνουν ουσιαστικά τη μαθησιακή διαδικασία . Επίσης ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την εργασία αυτή. Την εταιρεία cosmo ONE  για την τεχνολογική και οικονομική υποστήριξη, την Εθνική Τράπεζα για τη συμβουλευτική σε θέματα μάνατζμεντ ,το Πανεπιστήμιο Αιγαίο –Τμήμα Πολιτιστικής Τεχνολογίας ,το Επιμελητήριο Λέσβου καθώς επίσης και το Αγρόκτημα της Αχλαδερής, που ανήκει στο Κληροδότημα Σημαντήρη .
Είναι χαρακτηριστικό ότι το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν εξαιρετικά υψηλό με υπέροχες ιδέες και καταπληκτικές δουλειές από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν .Την πρώτη θέση κατέλαβε  η  Eταιρία GRINN Α.Ε., της Σχολής  Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου ενώ  την Τρίτη θέση μοιράστηκαν η Εταιρία MUSTERPEACE από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και ηΕταιρία SmartPack Co του Κολλεγίου Ψυχικού.
Η συμμετοχή του Επαγγελματικού Λυκείου για δεύτερη χρονιά στον τελικό και η δεύτερη θέση που κατέλαβε στο φετινό διαγωνισμό αποδεικνύει ότι οι μαθητές των δημόσιων Επαγγελματικών Λυκείων μπορούν να πετύχουν σημαντικά επιτεύγματα  εφόσον πιστέψουν στον εαυτό τους ,εργαστούν συστηματικά και με συνεργασίες πάνω σε κάποια ιδέα με φαντασία και μεράκι. Συμπερασματικά πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι ιδέες σαν και αυτή των μαθητών του ΕΠΑΛ Καλλονής να έχουν συνέχεια και εφαρμογή στην πράξη δημιουργώντας ευκαιρίες εργασίας στους μαθητές και οικονομική ανάπτυξη για τη Λέσβο μέσω της επιχειρηματικότητας.
 
 
Υπεύθυνος καθηγητής Αριστοτέλης Μαβίδης
 
 
Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εικονική επιχείρηση KalloniAgroCom
 
ΚΟΥΝΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΔΕΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ
ΜΙΧΑΛΕΛΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΑΜΠΕΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΧΟΤΖΑ ΜΠΡΟΥΝΙΛΝΤΑ
ΚΑΤΣΑΜΠΑ ΧΑΡΑ
ΓΙΑΚΟΥΠΗ ΜΑΡΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΚΑΨΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΘΟΥΣΑ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΛΑΓΑΣ
ΚΑΜΠΕΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 

Μοιράσου το άρθρο!