Εκπαίδευση

28/09/2021 - 19:39

Διακρίσεις στη «Σινεμάθεια» 2021 για το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις επιφύλασσε για το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η φετινή «Σινεμάθεια», ο ετήσιος διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, με τη συμμετοχή σχολείων από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο. Τη βράβευση του μαθητή Λευτέρη Παντέρμου με το βραβείου Α΄ ρόλου αγοριού και ειδική μνεία για την επιλογή του θέματος.


Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β΄ Λυκείου (για το σχολικό έτος 2020-2021) διασκεύασαν τον μύθο του Ερυσίχθονα, του γιου του Ποσειδώνα, ο οποίος τιμωρήθηκε από τους θεούς για την ακόρεστη απληστία και την αλαζονεία του, οδηγούμενος τελικά να φάει τις ίδιες του τις σάρκες. Μια εξαιρετικά επιτυχημένη αναλογία με τον σύγχρονο κόσμο του υλικού ευδαιμονισμού και της άγριας υπερεκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος, που αναπόδραστα θέτει σε κίνδυνο και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Οι μαθήτριες Φωτεινή Γιασσά και Μαρίτα Στεφανέλλη, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχετικού Ομίλου του σχολείου κ. Ειρήνη Μουτζουρέλλη και κ. Στέφανου Παρασκευαΐδη (είχε και συμμετοχή στο φιλμ), έγραψαν το σενάριο της ταινίας. Εκτός από τον βραβευμένο πρωταγωνιστή Λευτέρη Παντέρμο, ο οποίος υποδύθηκε εξαιρετικά τον Ερυσίχθονα, στην ταινία έπαιξαν και οι μαθητές: Κρίτων Γιαλούρης, Φωτεινή Γιασσά (αφηγήτρια), Γιάννης Γιασσάς, Μιχαήλ - Άγγελος Δούκας, Δέσποινα Θερμιώτη, Δημήτριος Σαντής, Μαρίτα Στεφανέλλη, Ελένη Στεφάνου, Άννα Τζίκα, Μαρία Χατζηκώστα.


Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου, με επί κεφαλής τον Αν. Διευθυντή κ. Αντώνιο Νείρο, βρέθηκε στη Χίο, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και συμμετείχε στην εκδήλωση με την προβολή ταινιών και την τελετή βράβευσης.
 

x

Η ταινία απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τα παρευρισκόμενα μέλη της κριτικής επιτροπής και το θερμό χειροκρότημα του κοινού κατά την προβολή της. Στο γειτονικό νησί βρέθηκαν, επίσης, ο κ. Στέφανος Παρασκευαΐδης και γονείς μαθητών.

  Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα ήθελαν να συγχαρούν θερμά όλους τους συντελεστές της εξαιρετικής προσπάθειας και της κινηματογραφικής τους δημιουργίας.

Μοιράσου το άρθρο!