Εκπαίδευση

21/02/2013 - 21:55

Διαμαρτυρία καθηγητών στον Πρύτανη για τη Σύγκλητο

Διαμαρτυρία καθηγητών στον Πρύτανη για τη Σύγκλητο

yle="text-align: justify;">Την έντονη διαμαρτυρία του για τον περιορισμό των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων με τη μη πρόσκληση του εκπροσώπου του Συλλόγου ΔΕΠ (διδασκόντων) του παραρτήματος Μυτιλήνης από πλευράς Πρύτανη, Π. Τσάρτα εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου σχετικά με την απόφαση του Πρύτανη του Παν. Αιγαίου για μη εκπροσώπηση του Παραρτήματος Μυτιλήνης του Συλλόγου ΔΕΠ στη Σύγκλητο

"Το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του πρύτανη να μην προσκαλεί το Παράρτημα Μυτιλήνης ΣΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου. Ο πρύτανης εφαρμόζοντας πιστά τους αντιδραστικούς νόμους 4009/11και 4076/12, όρισε τη νέα σύνθεση της συγκλήτου σύμφωνα με την οποία συρρικνώνεται δραστικά ο αριθμός των εκπροσωπούντων μελών Δ.Ε.Π. και αποκλείονται εντελώς οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων. Ορίζοντας την νέα σύνθεση προχώρησε επιπλέον στην μη πρόσκληση εκπροσώπου του Παραρτήματος Μυτιλήνης του ΚΣ του Συλλόγου περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των μελών ΔΕΠ στη σύγκλητο. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση όλων των τελευταίων πρυτανικών αρχών εκπρόσωπος του Συλλόγου ΔΕΠ καθώς εκπρόσωπος του Παραρτήματος Μυτιλήνης του ΚΣ συμμετείχαν στη σύγκλητο με δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου.

Το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση περιορίζει την έκφραση των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του κινήματος. Στρέφεται ευθέως κατά του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου μιας που το "Παράρτημα" αποτελεί μέρος της έκφρασής του. Καλούμε τον Πρύτανη του Ιδρύματός μας να ακυρώσει την απόφασή του και να επιτρέψει τη συμμετοχή του εκπροσώπου του παραρτήματος. Δεν πρόκειται να δεχτούμε εν κρυπτώ λειτουργία των οργάνων του Πανεπιστημίου, ιδίως σε μια περίοδο όπου η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται κυριολεκτικά στο στόχαστρο."

Μοιράσου το άρθρο!