Εκπαίδευση

12/03/2013 - 13:55

Διαμαρτυρία μαθητών Πέτρας

Διαμαρτυρία μαθητών Πέτρας

Είναι γνωστό  σε όλους, ότι ζούμε σε μια εποχή κρίσης, ηθικής και οικονομικής, η οποία έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας και δυστυχώς και τον τομέα της  παιδείας. Αναφέρουμε συγκεκριμένα την εκπαίδευση, καθώς αυτή αποτελεί θεμέλιο κάθε κοινωνίας. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια η παιδεία ακολουθεί οπισθοδρομικούς ρυθμούς και υποβαθμίζεται συνεχώς.
    Με αφορμή αυτό το γεγονός και εξαιτίας της αγανάκτησής μας, οφείλουμε με κάποιο τρόπο να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας. Απ’ την  αρχή του σχολικού έτους διαπιστώσαμε ότι θα ήταν μια δύσκολη χρονιά. Το θέμα των λεωφορείων είναι ένα θέμα που απασχολεί, όχι μόνο το δικό μας σχολείο, αλλά και τα σχολεία όλου του νησιού. Φέτος, όμως, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας για την επίλυση του προβλήματος, διαπιστώνουμε μια στασιμότητα. Είναι αδύνατον το κράτος να αποτελεί τροχοπέδη  στην θέληση των νέων για μάθηση και πόσο μάλλον για τα παιδιά της Γ’ λυκείου που είναι η τελευταία τους χρονιά για να εισαχθούν στη συνέχεια στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με την απουσία των λεωφορείων ο μαθητής αισθάνεται ότι παραγκωνίζεται το δικαίωμά του όχι μόνο στην δωρεάν εκπαίδευση, αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση του, από και προς το σχολείο. Επίσης, δε θα μπορούσε να παραληφθεί το γεγονός ότι οι γονείς επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οικονομικά με την μετακίνηση των παιδιών τους στο σχολείο, ενώ κάποιοι δεν έχουν την δυνατότητα αυτή.

    Κανείς δε θα μπορούσε να θεωρήσει το αίτημα μας παράλογο, δευτερεύον και ανάξιο πραγματοποίησης. Με την επιστολή αυτή έχουμε ως στόχο να εισακουστούμε, ούτως ώστε να κινητοποιηθεί το κράτος και να λύσει αυτό το μείζον πρόβλημα. Μάλιστα η κατάσταση αυτή εξωθεί τους μαθητές στην εύρεση άλλων τρόπων μετακίνησης θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακαιρεότητα.
    Δεν νοείται να ανεχόμαστε αυτή τη κατάσταση και να βλέπουμε την παντελή αδιαφορία προς τα προβλήματα του σχολείου, που υπονομεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε πού οδεύει ένα κράτος, παραμελώντας το πιο στοιχειώδες αγαθό του: την ΠΑΙΔΕΙΑ. Απαιτούμε από τους υπεύθυνους να επιληφθούν άμεσα του προβλήματος, ώστε να μην πάρει περισσότερες διαστάσεις το θέμα, καθώς όλο αυτό στρέφεται εναντίον μας.
          Ευχαριστούμε εκ των προτέρων την  για την υποστήριξη για  την προβολή των αιτημάτων μας,
 
                                        Με εκτίμηση, οι μαθητές του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ και ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΑΣ.

Μοιράσου το άρθρο!