Εκπαίδευση

12/07/2013 - 13:03

Διάσημοι καθηγητές και σκηνοθέτες στη Λέσβο για να διδάξουν σε Θερινό Σχολείο

Οι καθηγητές  Andreas Treske και Andy Paton στη Λέσβο για να διδάξουν μαθήματα κινηματογράφου   

 Βρετανοί, Γερμανοί καθηγητές και Έλληνες την άλλη εβδομάδα στη Λέσβο για τα Θερινά σεμινάρια στη Φωτογραφία και το Ντοκιμαντέρ από το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις διαθέσιμες.  
Από 15 Ιουλίου ως 27 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Ο Andreas Τreske ο διάσημος ντοκιμαντερίστας και μοντέρ, θα είναι στη  Μυτιλήνη, στις 14 Ιουλίου, για το σεμινάριο "Make a documentary from a to Z in 7 days" (15-21 Ιουλίου - οι εγγραφές συνεχίζονται για τις τελευταίες θέσεις).
Ο Γερμανός Andreas Τreske είναι πρώην καθηγητής στην περίφημη Κινηματογραφική Ακαδημία του Μονάχου και νυν καθηγητής στο Izmir University of Economics, τμήμα Επικοινωνίας. Στην Τουρκία όπου ζει και διδάσκει τα τελευταία χρόνια έχει γίνει διάσημος και στο     ευρύ κοινό, καθώς ήταν ο βασικός μοντέρ του ντoκιμαντέρ "Moustafa" που υπήρξε τεράστια επιτυχία, και σκηνοθέτης του δημοφιλούς ντοκιμαντέρ "Takim boyle tutulur” που παίχτηκε σε περισσότερες από 50 αίθουσες.


Ο Andy Paton είναι επίκουρος καθηγητής στο Staffordshire University της Κεντρικής Αγγλίας. Έχει σκηνοθετήσει ή μοντάρει περισσότερες από 50 ταινίες μεγάλου μήκους, μουσικά κλιπ, έργα βιντεο αρτ και πάρα πολλές ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.      


Την εβδομάδα 22 με 27 Ιουλίου στα σεμινάρια φωτογραφίας θα διδάξει σύσσωμο το δυναμικό του πανεπιστημίου Αιγαίου. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εύη Σαμπανίκου, ο λέκτορας Γιάννης Σκοπετέας και η διδάσκουσα καθηγήτρια Ελισάβετ Κελίδου θα προσεγγίσουν διεξοδικά τα θέματα της φωτογραφίας (φωτογραφική λήψη, θεωρία, ιστορία και επεξεργασία) τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους.

Μοιράσου το άρθρο!