Εκπαίδευση

27/06/2014 - 17:55

Διεθνές Συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

style="text-align: justify;"> 
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών του Τμήματος Γεωγραφίας το Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνεται το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο ‘Socio-Economic Sustainability, Regional Development and Spatial Planning: European and International Dimensions & Perspectives’, το οποίο θα λάβει χώρα στην Μυτιλήνη Λέσβου, κατά το διάστημα 4-7 Ιουλίου 2014. Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν για όλους.  
 
Το συνέδριο διοργανώνεται με συνεργασία του Εργαστηρίου Οικονομικής Γεωγραφίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Τμήματος Γεωγραφίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Εργασίας, του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου, και της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Ένωσης (ISA), Research Committee on Sociotechnics/Sociological Practice (RC26).
 
Το συνέδριο θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναφορικά με το μέλλον και τις προοπτικές της κοινωνικό-οικονομικής περιφερειακής ανάπτυξης στην Ε.Ε., με έμφαση στην Οικονομική Γεωγραφία, την Κοινωνιολογία, και τον Περιφερειακό Προγραμματισμό, με 12 παράλληλα τμήματα, με πάνω από 50 άρθρα και 100 συμμετέχοντες, παρέχοντας μια πλατφόρμα για ανταλλαγή γνώσης, απόψεων και επιστημονικού διαλόγου. 
 
Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Sergio Arzeni, Διευθυντής του ΟΟΣΑ, Κέντρο για την Επιχειρηματικότητα, τις Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις και την Τοπική Ανάπτυξη, υπεύθυνος για τον προγραμματισμό και συντονισμό των προγραμμάτων: Local Economic and Employment Development programme (LEED), Working Party on SMEs and Entrepreneurship, Tourism Committee, και το OECD LEED Trento Centre for Local Development (Italy).
 
Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωγραφίας, Λόφος Πανεπιστημίου, και η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Παύλου Κουντουριώτη 3, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, και ώρα 18.00 μ.μ..  
 
Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες: http://lesvosconference.yolasite.com/
 
Καθηγητής Δρ. Γεώργιος Μ. Κορρές
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
 
 

Μοιράσου το άρθρο!