Εκπαίδευση

06/03/2013 - 19:50

Διεθνής πρωτιά σε 14χρονη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης!

Διεθνής πρωτιά σε 14χρονη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης!

Διεθνής πρωτιά σε 14χρονη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης!

&n

bsp;

Της Βαγγελιώς Χρηστίδου- Εφημερίδα Εμπρός
 
Η 14χρονη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης Ελένη Κέμπσον ήταν ήδη πρώτη και με διαφορά στο διεθνή διαδικτυακό μουσικό διαγωνισμό «Beat 100», όπου συμμετείχε.
Ο διαγωνισμός έληξε τη Δευτέρα και το τραγούδι της Ελένης «Το ροζ δεν είναι χρώμα, είναι χαρακτήρας» («Pink is Not a Color, it’s an Attitude») βγήκε τελικά πρώτο μεταξύ χιλιάδων τραγουδιών από όλο τον κόσμο, κάνοντας την ίδια, τους συμμαθητές και τους γονείς της, περήφανους για τη «νίκη» αυτή της Λέσβου.
Η 14χρονη μαθήτρια έγραψε το τραγούδι της «Pink is Not a Color, it’s an Attitude» πριν από ένα χρόνο, με αφορμή την άσχημη αντιμετώπιση που είχε εκ μέρους συμμαθητριών της στο δημοτικό και την Α΄ τάξη του γυμνασίου και γύρισε το βιντεοκλίπ μέσα στο φετινό χειμώνα, με φόντο την παραλία της Εφταλούς.
Αποφάσισε να πάρει μέρος στο διεθνή διαδικτυακό μουσικό διαγωνισμό με προτροπή του πατέρα της, ενώ σε αυτόν συμμετείχαν άλλα 1.250 παιδιά.
 
Φυσικά… χαρούμενη!
Ο διαγωνισμός που ανέδειξε το τραγούδι της Ελένης πρώτο σε κατάταξη, άφησε την ίδια αλλά και όσους την αγαπούν, ενθουσιασμένους.
«Είμαι πολύ χαρούμενη! Την τελευταία εβδομάδα άρχισα να το φαντάζομαι… Πριν όμως δεν το περίμενα με τίποτα», δήλωσε η 14χρονη μαθήτρια χτες, μιλώντας στο «Ε». «Όλοι μού λένε συγχαρητήρια, το ίδιο και οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές μου, που μου λένε συνέχεια “νικήσαμε;”, αφού το βλέπουν σαν κάτι ομαδικό. Το βραβείο είναι μόνο 400 δολλάρια αλλά δε με πειράζει, με νοιάζει που νίκησα. Από εδώ και πέρα δεν έχω ιδέα τι θα κάνω, αφού προς το παρόν ετοιμάζουμε τη ροκ συναυλία που θα κάνουμε με το Σχολείο στα τέλη του μήνα. Πάντως, μου αρέσει πολύ η μουσική και σκέφτομαι να τη συνεχίσω και μετά. Κι έχω γράψει κι άλλα τραγούδια, εμπνεόμενη από καταστάσεις, πράγματα που ακούω και βλέπω…»
Θυμίζουμε ότι με το τραγούδι της η Ελένη στόχευε και στο να «τραβήξει» την προσοχή του κόσμου στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.
 

Μοιράσου το άρθρο!