Εκπαίδευση

22/10/2012 - 18:35

Διευθυντές σε ρόλο τραμπούκου σε σχολεία της Μυτιλήνης

Διευθυντές σε ρόλο τραμπούκου σε σχολεία της Μυτιλήνης Lesvosnews

&n

bsp;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΝΕ ΛΕΣBΟΥ

Διευθυντές σε ρόλο τραμπούκου σε σχολεία της Μυτιλήνης

Στο μάθημα υποταγής πήραν ΑΡΙΣΤΑ!!!

Οι μαθητές του 1ου και του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης (πρώην Πειραματικό) αποφάσισαν μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία την αποχή από τα μαθήματα τους, για να διαμαρτυρηθούν αναδεικνύοντας τα προβλήματα που έχουν στα σχολεία τους. Αποφάσισαν δε την αγωνιστική τους αυτή κινητοποίηση να την εντάξουν και να συμμετέχουν την ημέρα της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, στο πλάι των γονιών τους, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Για το λόγο αυτό ήρθαν σε αντιπαράθεση, η οποία εκφράστηκε με τραμπούκικο τρόπο, από τους Διευθυντές των παραπάνω σχολείων σε μαθητές.

Παραθέτουμε κάποια γεγονότα:

Στο 6° Γυμνάσιο Μυτιλήνης η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών μέσα στη γενική τους συνέλευση αποφάσισε να κάνει κατάληψη στο σχολείο καθώς σύμφωνα με λόγια των καθηγητών τους θα έπρεπε να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης από τις τσέπες των γονιών τους. Ο Διευθυντής - γνωστός για τις φασιστικές αντιλήψεις του - κ. Μακρυπούλιας Β. μαθαίνοντας την απόφαση των μαθητών αποφάσισε το προηγούμενο βράδυ (παραμονή της απεργίας) να σπάσει τις αλυσίδες που είχαν βάλει οι μαθητές του σχολείου και να κοιμηθεί μέσα στο κτίριο! Τη μέρα της απεργίας πολλοί μαθητές δε μπήκαν στη τάξη τους εξοργισμένοι από την τραμπούκικη στάση του διευθυντή η οποία δε σταμάτησε εκεί. Προσπάθησε με την απειλή της απουσίας και την παρέμβαση της εισαγγελίας να πείσει τους μαθητές ότι είναι παράνομο να αγωνίζονται!!!

Στο 1° Γυμνάσιο Μυτιλήνης ενώ οι μαθητές είχαν πάρει απόφαση για κατάληψη για τις κτιριακές υποδομές ο Διευθυντής πήδηξε τα κάγκελα σπρώχνοντας ένα μαθητή για να σπάσει την κατάληψη. Μπαίνοντας άρχισε να καταγράφει τους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη και να τους απειλεί με απουσίες και αποβολές.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που μπήκε μέσα στο σχολείο την ώρα που ο Διευθυντής προσπαθούσε να σπάσει μια πόρτα του σχολείου. Ο απεργοσπάστης Διευθυντής γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, κ. Κουτσαντώνης Α., ήρθε σε αντιπαράθεση με τους απεργούς καθηγητές που τον κατήγγειλαν για τις τρομοκρατικές του ενέργειες προς τους μαθητές. Η πίεση τον ανάγκασε να αλλάξει στάση, και από την ίδια κιόλας μέρα συνέχισε να εκβιάζει με το «καλό» πλέον του πρόσωπο τους μαθητές, ότι θα έχουν μπλεξίματα με εισαγγελείς και αστυνομία...

Τα προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων όπως και όλων των σχολείων του νησιού, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΕΕ και Τρόικα και εκτελούν οι εντολοδόχοι διευθυντές κατά γράμμα στα σχολεία.

Τη στιγμή που περικόπτουν 500 εκ. ευρώ από την παιδεία και οι γονείς καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, οι διευθυντάδες στα σχολεία απέδειξαν για μία ακόμη φορά τον αντιδραστικό ρόλο που παίζουν.

Στο μάθημα υποταγής πήραν ΑΡΙΣΤΑ!!!

Καλούμε κάθε μαθητή και γονιό να βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο των διευθυντάδων. Είναι αυτοί που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική στα σχολεία, είναι αυτοί που προσπαθούν να πνίξουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών που παλεύουν για τα αυτονόητα, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με αξιοπρέπεια.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Μοιράσου το άρθρο!