Εκπαίδευση

21/07/2012 - 09:07

Δικαίωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

ign="right"> 

Σχετικά με τις τελευταίες συνεργασίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου (τριμερή συνεργασία με Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και Πάντειο, αλλά και με το μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΜΠ) αισθανόμαστε για άλλη μία φορά δικαιωμένοι σχετικά με τις προτάσεις μας.

Η Ευρωπαϊκή κατεύθυνση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η εκμετάλλευση της γεωπολιτικής θέσης του και η αξιοποίηση των αντικειμένων που διδάσκονται, των καθηγητών και των φοιτητών είναι οι τρεις συνισταμένες που μπορεί να οδηγήσουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να ξεπεράσει τα προβλήματά του , αλλά και να αναπτυχθεί σε μία περίοδο κρίσης σαν την σημερινή.

Το πιο ελπιδοφόρο είναι ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει τον κομβικότερο μοχλό ανάπτυξης μαζί με ένα σωστό ρεαλιστικό όραμα από τους ιθύνοντες για την προστασία αρχικά, αλλά και προβολή και ανάπτυξη στην συνέχεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στηρίζουμε τις όποιες προσπάθειες πραγματοποιούνται σχετικά με τις συνεργασίες του Πανεπιστημίου μας.

Άλλωστε ήταν στις θέσεις μας για ένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της τοπικής πρότασης παιδείας μας(σελ 9), αλλά και ειδικά για τη συνεργασία με το ΕΜΠ ,όπου υπήρξε η αντίστοιχη αναφορά στην παρουσίαση την τοπικής πρότασης παιδείας τον Μάιο στο αμφιθέατρο Γεωγραφίας.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αυτή την κρίσιμη στιγμή συνεχίζει και προτείνει για τη νέα χρονιά με την προοπτική να επιλυθούν το όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα των φοιτητών ,αλλά και του ίδιου του Ιδρύματος.

Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των τελευταίων φοιτητικών εκλογών και συνεχίζουμε δυναμικά με γνώμονα τον φοιτητή και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Εκ της οργανωτικής επιτροπής της

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!