Εκπαίδευση

20/06/2019 - 11:57

Δικαίωση για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης - Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα

Το στεγαστικό του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και η συστέγασή του με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης με την παράλληλη κατάργηση ενός τμήματος που θα οδηγούσε 27 μαθητές εκτός Σχολείου απετράπει την τελευταία στιγμή καθώς η σημερινή συνάντηση όλων των φορέων είχε αποτέλεσμα. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Μουσικού Σχολείου τόνισαν ότι το Μουσικό Σχολείο καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών όλου και του νησιού και είναι παράλογη κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του. Συγκεκριμένα ανέφεραν στην κα Παπαδανιήλ ότι η απόφαση για την κατάργηση του δεύτερου τμήματος της α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης αποτελεί κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος του σχολείου το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργούσε με τη δημιουργία διπλών τμημάτων στο γυμνάσιο και με σταθερά αυξητική πορεία (2014-2019, 35%) στο μαθητικό δυναμικό. Τονίστηκε επίσης ότι παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης δίνει ανάσες πολιτισμού και διέξοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στα παιδιά που το επιλέγουν και τελικά επιλέγονται να φοιτήσουν σ’ αυτό, τα τελευταία 25 χρόνια.

Σύμφωνα με δήλωση του υποψηφίου Βουλευτή Γιάννη Μπουρνού: 

Η άμεση και πολύμορφη κινητοποίηση έσωσε προς το παρόν το Μουσικό Σχολείο Μυτιληνης, αναγκάζοντας την Περιφερειακή Διευθύντρια σε υποχώρηση.

Δύο τα τμήματα της Α' Γυμνασίου και τη νέα σχολική χρονιά.

 

up date 

ΣYΛΛOΓOΣ ΓONEΩN KAI KHΔEMONΩN MOYΣIKOY ΣXOΛEIOY MYTIΛHNHΣ
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τελικά την νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας θα λειτουργήσουν 2 τμήματα στην Α Γυμνασίου. Μια μεγάλη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. Μπράβο σε όλους που βοήθησαν στον δίκαιο αγώνα μας.

Μοιράσου το άρθρο!