Εκπαίδευση

20/02/2013 - 21:17

ΔΗΠΑΚ για Πρυτανική Αρχή Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΔΗΠΑΚ για Πρυτανική Αρχή

yle="text-align: justify;">Για περιορισμό της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης από πλευράς Πρύτανη κάνει λόγο η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ που κατηγορεί τον Π. Τσάρτα ότι δεν προσκάλεσε τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Διδασκόντων παραρτήματος Μυτιλήνης στη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ (ΔΗΠΑΚ):


"Σχετικά με την απόφαση του Πρύτανη του Παν. Αιγαίου για μη εκπροσώπηση του παραρτήματος του ΣΔΕΠ στη σύγκλητο"

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου εφαρμόζοντας πιστά τους αντιδραστικούς νόμους 4009 και 4076, όρισε τη νέα σύνθεση της συγκλήτου σύμφωνα με την οποία συρρικνώνεται δραστικά ο αριθμός των εκπροσωπούντων μελών Δ.Ε.Π. και δεν εκπροσωπούνται οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι. Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

Προχώρησε στην μη πρόσκληση εκπροσώπου του παραρτήματος Μυτιλήνης του ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των μελών ΔΕΠ στη σύγκλητο. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση των πρυτανικών αρχών όλοι οι συνδικαλιστικοί σύλλογοι του Παν. Αιγαίου συμμετείχαν στη σύγκλητο με δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου. Η ΔΗΠΑΚ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση περιορίζει την έκφραση των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του κινήματος. Στρέφεται ευθέως κατά του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου μιας που το "παράρτημα" αποτελεί μέρος της έκφρασής του.

Καλούμε τον Πρύτανη του Ιδρύματός μας να ακυρώσει την απόφασή του και να επιτρέψει τη συμμετοχή του εκπροσώπου του παραρτήματος. Στοιχειώδης σεβασμός στην ελευθερία του λόγου το επιβάλει.
ΔΗΠΑΚ Αιγαίου, 20-2-2013"

Μοιράσου το άρθρο!